Rendier cupcakes

Rendier cupcakes

Oke, dit zijn misschien niet de best uitziende rendier cupcakes die je gaat vinden, op Pinterest vind je echt pareltjes van rendier cupcakes. Maar op vlak van smaak ga je echt geen betere cupcake vinden. Geen saai droog cakeje met weinig smaak, geen mierzoete topping … wel een smeuig chocoladecakeje met een subtiele toets van “gingerbread” (de typische smaak van Kerst) en een topping waar je geen genoeg van gaat krijgen. En die topping is op basis van mascarpone en choco … ja dat zegt toch genoeg, nee? Gewoon al die topping zou ik zo met een lepeltje helemaal in mijn eentje kunnen binnenwerken.

Rendier cupcakes

De versiering van je cupcake kan je zelf naar hartelust kiezen, aangezien het bijna Kerst is, ben ik voor deze “cute” rendier cupcakes gegaan. Ik had enkele superleuke ideetje opgedaan op Pinterest die me wel “easy” leken :-). Oke, het zijn dan misschien niet de meest mooiste rendier cupcakes die je zal vinden, zeker wel de lekkerste en ik heb er veel plezier aan beleefd om ze te veriersen :-). Dus ga zeker eens op ontdekking op Pinterest voor ideetjes en ga aan het bakken! En stuur zeker eens een fototje door van je creaties, vind ik altijd super om te zien!

Rendier cupcakes

Rendier cupcakes

Rendier cupcakes

Ingrediënten cupcakes (+/- 12 cupcakes)

  • 135gr zelfrijzende bloem
  • 25gr cacaopoeder
  • 1/2tl kaneel
  • snuifje gemberpoeder
  • 175gr bruine suiker
  • 50gr boter/margarine (op kamertemperatuur)
  • 2 eieren
  • 125gr zure room
  • vanille essence

Extra > muffinbakvorm + papieren cupcakevormpjes
Tip > je kan ook speculaaskruiden of koekkruiden gebruiken

Ingrediënten topping

  • 500gr mascarpone
  • 4el chocoladepasta

Bereidingswijze

Voor de cupcakes,
Verwarm de oven voor op 175 graden.
Leg de cupcakevormpjes in de bakvorm.

Meng de bloem met het cacapoeder, kaneel en gemberpoeder. Zet even opzij.
Doe de zachte boter in een mengkom (van je keukenmachine bijvoorbeeld) samen met de suiker en de vanille essence. Mix even los, tot je grove kruimels hebt.
Voeg één voor één de eieren toe en klop steeds goed los.
Doe dan de zure room bij het mengsel en meng goed.
Doe als laatste in porties het mengsel van bloem-cacao-kruiden bij het deeg en meng goed tot een glad deeg.
Verdeel het deeg over de vormpjes (vul de vormpjes voor 2/3 met het deeg), dit gaat het makkelijkste met een ijsschepper.
Bak de cupcakes ongeveer 20 a 25min in de oven tot ze gaar zijn. Check met een satéprikker of de cupcakes gaar zijn.
Haal uit de oven en laat 5min afkoelen. Haal dan de cakejes voorzichtig uit de bakvorm en laat zo verder volledig afkoelen.

Voor de topping, mix de mascarpone los samen met de chocoladepasta tot een mooi glad mengsel.
Bestrijk de cakejes met royale laag topping en versier ze naar hartelust.
Voor deze rendiercupcakes, heb je M&M’s nodig (rode voor de neus), witte chocoladeballetjes als ogen (ik kocht deze bij AH), decoratiestiften voor de ogen af te werken (van Dr. Oetker) en zoute stokjes voor het gewei van de rendieren.
Tip > check Pinterest even voor nog meer inspiratie om cupcakes te versieren.

Smullen maar!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Wij gebruiken Google Analytics

Om de website beter op de bezoekers af te stemmen en gebruiksvriendelijker te maken maakt Eliens Cuisine gebruik van Google Analytics, een webanalyseservice die wordt aangeboden door Google Inc. (“Google”). Google Analytics maakt gebruik van cookies om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door de cookie gegenereerde informatie over het gebruik van de website (met inbegrip van het IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google is aangesloten bij ‘Safe Harbour-principles’. Je kunt Google Analytics tracking toestaan, of niet. Als je het niet toestaat, kan je verder Eliens Cuisine gebruiken, zonder dat er data wordt opgestuurd naar Google Analytics.