Taco met kip en guacamole

Taco’s, het blijft een feestje telkens ik het hier bij mij op tafel zet. Ook al is het een doodnormale dag in de kille herfst, ze geven je een instant vakantiegevoel! Een vakantiegevoel waarvoor je geen duur vliegticket naar Mexico dient te kopen. Gewoon tacoschelpen in huis halen, kiezen waarmee je ze wilt vullen, klaarmaken en that’s it! Met de vulling van taco’s kan je ook weer eindeloos variëren, wat ik altijd wel leuk vind. Je kan voor een vulling met vlees gaan, vis of veggie. Ik heb al enkele taco receptjes op de blog staan en ik doe daar met veel plezier eentje bij, eentje met kip meer bepaald een taco met kip en guacamole. Ja, wie houdt daar nu niet van?

De vulling van deze taco’s bestaat uit kruidig gebakken kippengehakt met typisch Mexicaanse kruiden. Verder werkte ik de taco af met een frisse tomatensalsa en “of course” guacamole. Taco’s en guacamole is bijna een must!

Ingrediënten taco (4 personen)

  • 1 ui
  • 1 teentje look
  • 1 rode paprika
  • 500gr kippengehakt
  • 1tl gerookt paprikapoeder
  • 1/2tl chilipoeder (of cayennepeper)
  • 1/2tl komijnpoeder
  • 1tl korianderpoeder
  • 150ml kippenbouillon
  • Olijfolie
  • Peper en zout
  • Tacoschelpen

Ingrediënten guacamole & tomatensalsa

  • 2 avocado’s
  • 1 rode ui
  • 1el griekse yoghurt
  • 4 tomaten
  • 1el gehakte peterselie
  • 1el gehakte bieslook
  • Cayennepeper
  • Zout

Bereidingswijze

Begin met het maken van de vulling voor de taco’s.
Pel de ui en look en hak fijn.
Snij de paprika in kleine blokjes.
Verhit een pan met een scheut olijfolie en doe hierin de ui, look en blokjes paprika. Stoof de groenten mooi zacht (laat de look niet aanbranden).
Doe het gehakt bij de groenten in de pan en bak rul.
Voeg de specerijen toe samen met de kipbouillon en breng alles aan de kook.
Laat 15min zachtjes sudderen tot al het vocht is verdampt. Probeer af en toe te roeren.
Breng eventueel nog wat extra op smaak met peper en zout.

Terwijl de vulling aan het sudderen is, kan je de guacamole en tomatensalsa maken.
Voor de guacamole, doe het vruchtvlees in een blender samen met 1/2 rode ui, 1el griekse yoghurt, een snuifje peper en zout. Mix glad.
Proef en breng eventueel nog extra op smaak met peper en zout en eventueel wat citroensap. Zet koel.
Voor de tomatensalsa, snij de tomaten (met pitjes) in kleine blokjes. Hak de rode ui fijn.
Meng de blokjes tomaat met de rode ui, peterselie en bieslook. Breng op smaak met peper en zout. Zet koel.

Verwarm de tacoschelpen zoals vermeld op de verpakking.
Vul ze op met een beetje van het gehaktmengsel, tomatensalsa en guacamole

Smakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Wij gebruiken Google Analytics

Om de website beter op de bezoekers af te stemmen en gebruiksvriendelijker te maken maakt Eliens Cuisine gebruik van Google Analytics, een webanalyseservice die wordt aangeboden door Google Inc. (“Google”). Google Analytics maakt gebruik van cookies om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door de cookie gegenereerde informatie over het gebruik van de website (met inbegrip van het IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google is aangesloten bij ‘Safe Harbour-principles’. Je kunt Google Analytics tracking toestaan, of niet. Als je het niet toestaat, kan je verder Eliens Cuisine gebruiken, zonder dat er data wordt opgestuurd naar Google Analytics.