«

»

Bericht afdrukken

Chorizo

Chorizo doet mij altijd denken aan onze beste reis ooit … onze Andalusia rondreis 2 jaar geleden. Het werd een onvergetelijke 10-daagse rondreis langs de bekendste steden in het zuiden nl. Malaga, Granada, Cordoba en Sevilla. Deze reis was een leuke mix tussen cultuur, ontspanning en lekker eten. Op ons eerste terrasje nog geen uur na aankomst zat ik al te smullen van een broodje met de typisch Spaanse kaas Manchego en Chorizo. Het zou niet de laatste keer zijn tijdens deze reis dat ik deze typisch Spaanse worst zou eten … ik was helemaal verkocht 🙂

chorizodip

Eenmaal terug thuis en helemaal verzot op Chorizo, ben ik volop gerechtjes beginnen maken met deze licht pikante worst. Het leuke aan het koken met chorizo is dat je met weinig ingredienten toch steeds een gerechtje op tafel kan toveren bomvol smaken. Als je de worst bakt zonder olie, komt er een heerlijke olie vrij, meng deze met wat gekookte couscous, erwtjes, feta en lente-uit en je hebt een fantastisch gerecht zonder al te veel werk. Of beleg een stukje witte vis met heel dun gesneden plakjes chorizo, even bakken in de oven en weer heb je een simpel gerechtje op tafel getoverd bomvol smaak zonder uren in de keuken te hoeven staan.
Omdat ik al stilletjes aan het nadenken ben over hapjes voor de feestdagen met als hoofddoel niet te veel werk en niet te veel ingrediënten maar wel smaakvol, moest ik niet lang nadenken om chorizo te gebruiken. Deze heerlijke chorizodip is klaar in 1-2-3 en makkelijk op voorhand te maken.

chorizodip

Je hoeft niet naar een speciaalzaak om chorizo te kopen, in de meeste grote supermarkten kan je deze worst kopen. Natuurlijk zal er wel een smaakverschil zijn, er bestaan nu eenmaal verschillende varianten van deze worst. Ik gebruik bijna altijd chorizo Pamplona van Albert Heijn.

chorizodip

Ingrediënten

  • 200gr chorizo
  • 140gr verse kaas (type Philadelphia) op kamertemperatuur
  • 1el tomatenpuree
  • 6el tomatenpassata
  • 6 blaadjes basilicum

Bereidingswijze

Verwijder het dunne velletje van de chorizo en snij het vlees in kleine blokjes.
Doe deze blokje chorizo in een blender of mixer. Mix de chorizo even tot hij verkruimeld is.
Voeg de tomatenpuree, passata en de verse kaas toe en mix glad.

Schep deze massa in een kommetje en bewaar in de koelkast.

Serveer de dip met toastjes of rauwe groentjes zoals dun gesneden wortel, takjes selder of bloemkoolroosjes.

Smakelijk !!!

 

 

Permanente koppeling naar dit artikel: http://elienscuisine.be/spotlight/chorizo/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag deze HTML-tags en attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>


(verplicht)