Taartje met ui, radicchio en eend

taartje-met-ui-radicchio-en-eend-2

Nog 19 dagen en het is kerstavond!
Ja hier is iemand volop aan het aftellen naar de feestdagen hoor :-), morgen eerst nog Sinterklaas en dan kunnen we de kerstboom weer verwelkomen.
Tja, als je mij liet doen, een ware kerst-freak, dan stond de kerstboom hier al begin november. Mijn vriend kan ik daarvan spijtig genoeg niet overtuigen dus nog even geduld voor mij.

taartje-met-ui-radicchio-en-eend-2

Ik heb misschien enkele gangen overgeslagen sinds vrijdag met mijn hapjes en zondag ineens het dessert. Maar ik kon echt niet wachten om die hemelse taart met jullie te delen.
Vandaag zijn we “back on track” en heb ik een smaakvol makkelijk voorgerechtje voor jullie in petto nl. een bladerdeegtaartje gevuld met gekarameliseerde ui, radicchio en eend … een lekker winters gerechtje.

taartje-met-ui-radicchio-en-eend-2Dit taartje vraagt weinig voorbereiding, als tip kan ik jullie wel aanraden om de ui en radicchio al fijn te snijden dat bespaart altijd een beetje tijd. De rest doe je gewoon tijdens je etentje maar wees gerust dit vraagt niet veel tijd van je.

Ingrediënten voor 6 taartjes

  • 6 kleine bladerdeegtaartjes/ pasteitjes
  • 2 uien
  • 2x radicchio
  • 1el bruine suiker
  • 2el balsamico azijn
  • 1 a 2 eendenborstfilets
  • Parmezaanse kaas (geraspt)
  • Olijfolie of boter
  • Peper en zout

Bereidingswijze

Pel de uien en snij in dunne slierten.
Verwijder de buitenste bladeren van de radicchio en snij ook fijn.

Verhit een stoofpot met een scheutje olijfolie of klontje boter.
Stoof hierin de ui aan tot ze mooi goudbruin zijn, zo’n 20min. Roer regelmatig

Ondertussen kan je de eend bakken.
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Verhit hiervoor een pan (zonder vetstof)
Maak enkele ondiepe insnijdingen in de vetlaag op de velkant.
Bak de eendenborstfilet met de velkant naar beneden zo’n 3 a 4min.
Leg daarna het vlees met de velkant naar boven in een ovenschaal en bak zo’n 10min in de oven.
Haal daarna uit de oven en laat zo’n 10min rusten ondertussen in aluminiumfolie.

Verwarm de bladerdeeggebakjes.

Als de ui mooi goudbruin en zacht is, doe dan de suiker en balsamico azijn hierbij.
Roer even en laat nog 2min zachtjes stoven.
Doe als laatste hierbij de radicchio, meng en laat nog 1min meestoven.

Vul de bladerdeeggebakjes met het mengsel van ui en radicchio.
Snij de eendenborstfilet in dunne plakjes en leg 1 a 2 plakjes op de taartjes.
Werk af met Parmezaanse kaas.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Wij gebruiken Google Analytics

Om de website beter op de bezoekers af te stemmen en gebruiksvriendelijker te maken maakt Eliens Cuisine gebruik van Google Analytics, een webanalyseservice die wordt aangeboden door Google Inc. (“Google”). Google Analytics maakt gebruik van cookies om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door de cookie gegenereerde informatie over het gebruik van de website (met inbegrip van het IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google is aangesloten bij ‘Safe Harbour-principles’. Je kunt Google Analytics tracking toestaan, of niet. Als je het niet toestaat, kan je verder Eliens Cuisine gebruiken, zonder dat er data wordt opgestuurd naar Google Analytics.