Hoeveel keer dat ik al quesadilla’s heb proberen te maken, en hoeveel keer deze zijn mislukt is ondertussen ontelbaar. De smaak zat altijd goed maar bij het draaien, vielen ze steeds uit elkaar dus geen “foto material”.
Daar is nu verandering in gekomen … dankzij mijn verslaving aan Pinterest heb ik verschillende tips kunnen lezen waardoor ze nu wel gelukt zijn om er deftige foto’s van te nemen en deze met jullie te delen.
Wat deed ik nu fout? Ik begon met 1 tortilla, belegde deze met kaas en groentjes en legde er een 2e tortilla op. Dan kwam al een eerste obstakel … dit in de pan krijgen … wanneer de quesadilla in de pan lag was er alles al tussenuit gevallen (frustraties !). Het tweede obstakel was het keren van de quesadilla … en weer valt er alles tussenuit … nog meer frustraties !
En de oplossing is eigenlijk heel simpel .. gebruik 1 tortilla, beleg hiervan slechts 1 helft en vouw de andere helft hierover en leg zo in de pan. Nu waren er geen frustraties, enkel maar genieten van een heerlijke quesadilla.
Wat is nu eigenlijk quesadilla? Quesadilla’s zijn afkomstig uit de Mexicaanse keuken en je kan ze vergelijken met een croque Monsieur maar dan met tortillavellen ipv boterhammen. De basisingredienten zijn steeds tortillavellen en kaas, daarnaast voeg je toe wat je graag eet. Meestal worden quesadilla’s geserveerd samen met een dipsausje zoals guacamole of een salsa.
Ingrediënten Quesadilla’s (4 personen)
- 4 a 5 tortillavellen
- 4 a 5el geitenkaas
- 2 kipfilets (gepocheerd)
- 200gr spinazie
- 150gr geraspte cheddar (of andere geraspte kaas)
- 1 teentje look
- cayennepeper
- zout
Ingrediënten avocadodip
- 1 rijpe avocado
- 2el zure room
- 1el mayonaise
- 1/2 rode ui
- Limoensap
- Cayennepeper
- Zout
Bereidingswijze avocadodip
Pel de rode ui en doe in de blender. Mix dit al even.
Lepel de avocado uit en doe het vruchtvlees ook in blender bij de ui.
Doe ook de overige ingrediënten in de blender en mix tot een gladde saus.
Proef van de saus en voeg eventueel nog wat extra limoensap, peper of zout toe.
Zet de dipsaus in de koelkast.
Bereidingswijze Quesadilla’s
Pocheer de kip in bouillon en laat afkoelen.
Snij de afgekoelde kip in dunne plakjes.
Verhit een ruime kookpot met een scheutje olijfolie.
Pers hierin een teentje knoflook uit en laat kort bakken (regelmatig roeren). oeg de spinazie toe en laat even bakken tot de spinazie helemaal geslonken is. Zet de spinazie even opzij.
En nu gaan we de quesadilla’s vullen.
1. Verhit een grillpan of gewone pan
2. Neem 1 tortillavel en smeer over 1 helft een beetje geitenkaas
3. Leg bovenop de geitenkaas enkele plakjes kip
4. Lepel boven de kip een beetje spinazie
5. Strooi over de belegde helft een beetje geraspte kaas
6. Vouw de onbelegde helft over de belegde helft
7. Leg de quesadilla in de warm pan en laat 2 a 3min bakken
Tip > leg hierop een iets zwaardere pan zodat je mooi de streepjes van de grillpan kan zien in de tortilla. Zo blijft ook de tortilla beter dicht in het begin
8. Draai na 2 a 3min bakken de quesadilla om en laat nog eens 2 a 3min bakken.
9. Haal de quesadilla uit de pan en snij in partjes
Serveer de quesadilla’s met de avocadodip