«

»

Bericht afdrukken

Yoghurtijsjes met rood fruit en granola

Bij de zomer horen ijsjes, alleja ik kan een heel jaar ijs eten, maar in de zomer smaakt het nog net dat tikkeltje beter.
Vinden jullie ook niet?
Mokka, pistache, cookies & cream … laat me vooral niet kiezen tussen deze drie. Ik neem ze gewoon alle drie tegelijk. Maar ook een yoghurtijsje sla ik niet af en die maak ik sinds vorig jaar lekker zelf met mijn Zoki ijsvormpjes.
Gewoon yoghurt en vers fruit in de vormpjes gooien en invriezen maar. Het is eens een leuk alternatief voor je kommetje yoghurt met ver fruit. En voor nog wat meer crunchiness, voeg er wat granola aan toe.

ijsje lucy granola-1

In deze yoghurtijsjes heb ik niet mijn zelf gemaakte granola gebruikt, ik hou het ook eens graag gemakkelijk, wel Lucie’s granola. Vorig jaar mocht ik al 2x Xavies’ Granola uitproberen, nu heeft Xavie een tweede granola label op de markt gebracht nl. Lucie’s granola dat iets meer op het jonger publiek richt en is iets grover van structuur. Geen additieven, artificiële chemicaliën, kleurstoffen of bewaarmiddelen.
Ter info > Lucie’s Granola is te koop bij elke Spar winkel.

ijsje lucy granola-1

Ingrediënten (ongeveer 4 a 5 ijsjes)

  • 280gr griekse yoghurt
  • 250gr rode vruchten (vers of diepvries)
  • 20gr honing + 2el
  • 50ml melk (ik gebruikte amandelmelk)
  • +/- 70gr granola

Bereidingswijze Ijsjes

Doe de rode vruchten in een stoofpotje, verhit op middelhoog en laat 10min zachtjes sudderen. Er ontstaat een soort van compote maar het hoeft geen puree te worden er mogen nog zichtbare stukjes bessen te zien zijn.
Haal van het vuur en voeg hierbij 2el honing. Meng goed en laat helemaal afkoelen.

Meng de griekse yoghurt met 20gr honing en de melk.

Schep alvast 2 a 3el yoghurt (per vormpje) in de ijsvormpjes.
Verdeel dan het afgekoelde bessenmengsel over de verschillende vormpjes bovenop de yoghurt.
Strooi daarover 1 a 2el granola en schep daarna de rest van de yoghurt in de vormpjes.

Plaats de vormpjes in de diepvries voor minstens 6h.

Permanente koppeling naar dit artikel: http://elienscuisine.be/recepten/tussendoortjes/yoghurtijsjes-met-rood-fruit-en-granola/

1 reactie

  1. Judith | myfoodblog.nl

    Bij mij gaat een ijsje er ook altijd wel in :-). Favorieten zijn pistache en chocolade, maar zo’n fris yoghurtijsje klinkt ook goed!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag deze HTML-tags en attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*