Laten we eens iets anders doen met spring rolls!
Meestal vullen we ze met noedels, groentjes en garnalen maar ik wilde eens iets anders, iets zoet bijvoorbeeld. Iets wat perfect past als voedzaam tussendoortje.
Als het zomer zou geweest zijn, dan had ik ze gevuld met fijne reepjes meloen, aardbeien en perzik. Helaas is er van zomer nog lang geen sprake dus werd het een tropische versie met heerlijke kokosrijst en sappige mango. Een topcombi!
Ingrediënten (ongeveer 10 Spring Rolls)
- 100gr kleefrijst*
- 150ml kokosmelk
- 100ml water
- vanille essence
- 2el kokosbloesemsuiker (of honing)
- +/- 10 rijstvellen
- 1 mango (in kleine blokjes gesneden)
*Bij Albert Heijn verkopen ze kleefrijst. Vind je dit niet gebruik dan Thaise rijst of risottorijst.
Bereidingswijze
Doe de kokosmelk, water en vanille essence in een kookpotje en breng aan de kook.
Voeg dan de rijst toe en laat zachtjes sudderen tot de rijst al het vocht heeft opgenomen.
Haal van het vuur, voeg de suiker toe en laat volledig afkoelen.
Eenmaal de rijst koud is, kan je de spring rolls maken.
Snij de mango in kleine blokjes.
Zet een kom met warm water klaar.
Week hierin kort een rijstvel tot het soepel is. Leg op een bord of snijplank.
Lepel onderaan de rijstvel (ongeveer 2cm van de onderkant) 1el blokjes mango en daarop 1el van de kokosrijst.
Vouw dan eerst de zijkanten naar het midden en rol dan de spring roll op van onder naar boven.
Doe hetzelfde met de rest van de rijstvellen.
Serveer eventueel met een beetje chocoladesaus (gebruik 70% chocolade)
Smullen maar!