«

»

Bericht afdrukken

Cake met havermout, amandelen en frambozen

De maand juni is aangebroken en die maand zal voor mij altijd symbool staan van EXAMENS …
Ook al is het ondertussen 8 jaar geleden dat ik zelf op de schoolbanken zat, toch lijkt het alsof het gisteren was :-).
Een maand lang bestaat je leven uit slapen, studeren en eten 🙂 … vooral veel eten!
Toch had ik het altijd voor dat mijn buik begon te rommelen in een muisstille zaal, zo frustrerend. Tja, als je ontbijt met een potje rijstpap of enkele madeleintjes en een glas melk dan heb je dat natuurlijk 🙂
Had ik daarom deze powercake al maar tijdens mijn examens ontdekt … dan zou ik zeker geen last hebben gehad van een rommelende buik.

Havermoutcake framboos amandel-1

Als je eens even wilt ontsnappen aan al dat blokken, duik even de keuken in en bak deze heerlijke luchtige cake.
Je hoeft niet te veel na te denken, gewoon even alle ingredienten afwegen, even mengen, in de bakvorm gieten en het kan de oven in.

Havermoutcake framboos amandel-1

Ingrediënten (2 personen)

  • 2 eieren
  • 320gr appelmoes (probeer suikervrije of zelfgemaakte te gebruiken)
  • 80ml gesmolten kokosolie
  • 60ml karnemelk (of vervang door gewone melk)
  • 50gr rietsuiker
  • 155gr speltbloem
  • 90gr havermout
  • 20gr kokospoeder **
  • 1 1/2tl bakpoeder
  • 1 1/2 baking soda
  • 45gr amandelen (grof gehakt)
  • 125gr frambozen (vers of diepvries)

** geen zin in kokos, gebruik dan 110gr havermout ipv 90gr

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 175 graden.
Vet een bakvorm in.

Meng de bloem met de havermout, kokospoeder, bakpoeder en baking soda. Zet even opzij.
Doe het ei, appelmoes, gesmolten kokosolie, karnemelk en suiker in een ruime mengkom. Mix even tot een glad beslag.
Voeg de droge ingredienten en de gehakte amandelen toe en mix nog even goed zodat alles goed gemengd is.
Schep het deeg in de ingevette bakvorm en strooi hierover de frambozen. Druk ze een beetje in het deeg.

Bak de cake ongeveer 45 a 50min in de oven. Check met  een sateprikker of de cake gaar is.
Laat de cake helemaal afkoelen in de bakvorm zodat je de cake gemakkelijk kan ontvormen
Bewaar de cake luchtdicht.

Havermoutcake framboos amandel-1

BewarenBewaren

BewarenBewaren

Permanente koppeling naar dit artikel: http://elienscuisine.be/recepten/tussendoortjes/powercake-met-amandelen-en-frambozen/

2 reacties

  1. Debbythechocoholic

    Mmm die ziet er echt heerlijk uit en het recept zelf klinkt heel gezond.

    1. Elien Van Beers

      Mercikes
      Eens proberen zou ik zeggen:-)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag deze HTML-tags en attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Wij gebruiken Google Analytics

Om de website beter op de bezoekers af te stemmen en gebruiksvriendelijker te maken maakt Eliens Cuisine gebruik van Google Analytics, een webanalyseservice die wordt aangeboden door Google Inc. (“Google”). Google Analytics maakt gebruik van cookies om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door de cookie gegenereerde informatie over het gebruik van de website (met inbegrip van het IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google is aangesloten bij ‘Safe Harbour-principles’. Je kunt Google Analytics tracking toestaan, of niet. Als je het niet toestaat, kan je verder Eliens Cuisine gebruiken, zonder dat er data wordt opgestuurd naar Google Analytics.