«

»

Bericht afdrukken

Muffins met mango en kokos

Wisten jullie dat mango ook mangga wordt genoemd?
Dat mango’s groeien aan bomen die behoren tot de pruikeboomfamilie?
Tot diezelfde familie behoren ook bomen waaraan cashewnoten en pistachenoten groeien.
Dat er wereldwijd 100 verschillende mangorassen zijn verspreid over de tropengordel?
Dat mango oorspronkelijk afkomstig is uit India waar zowel de vrucht als boom heilig is?
Blijkbaar zou Boeddha hier slapend onder een mangoboom aan zijn wijsheid zijn gekomen.
Dat verse mango’s het hele jaar door verkrijgbaar zijn?
Dat ze ook bomvol goede voedingstoffen bevatten?
Ze bevatten meer dan 20 vitamines en mineralen, een kopje mango bevat zelfs de dagelijkse portie vitamine C.
En dat je met mango verrukkelijk lekkere dingen kan maken … verwerken in een salade met noodles, grillen op de BBQ of deze muffins met mango en kokos.
Pure yumminess in een handomdraai en je kan eigenlijk zeggen dat dit een heilig cakeje is 🙂

Muffins met mango en kokos

Muffins met mango en kokos

Ingrediënten (+/-12 muffins)

  • 1ei
  • 2tl limoensap (of eventueel citroensap)
  • 180ml kokosmelk (Alpro – of eventueel gewone melk of amandelmelk)
  • vanille essence
  • 240gr speltbloem
  • 2tl bakpoeder
  • 1/2 tl kaneel
  • 100gr rietsuiker (of andere suiker)
  • 60ml gesmolten kokosolie
  • 165gr mango (in kleine blokjes)
  • 30gr kokosrasp of kokoschips

Extra > muffinbakvorm + papieren vormpjes

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 175 graden.
Leg de papieren vormpjes in de muffinbakvorm.

Meng de bloem met het bakpoeder, kaneel en rietsuiker.

Doe het ei, limoensap, kokosmelk, gesmolten kokosolie en vanille essence in een mengkom (van je keukenmachine bijvoorbeeld) en mix even los.
Doe hierbij in porties het bloemmengsel en meng tot een stevig deeg.
Voeg nu de blokjes mango toe en meng met en spatel kort doorheen het deeg.
Schep met behulp van een ijsschep het deeg in de vormpjes en strooi over elk cakeje een beetje van de de kokosrasp of chips.
Bak de muffins 15min in de oven.
Check met een sateprikker of de muffins gaar zijn. Haal uit de oven en laat afkoelen.

Bewaar luchtdicht

Smullen maar!

muffins met kokos en mango-1

BewarenBewaren

Permanente koppeling naar dit artikel: http://elienscuisine.be/recepten/tussendoortjes/muffins-met-mango-en-kokos/

1 reactie

  1. Xenia

    Ik ben gek op kokos en meloen, ik ga deze zeker proberen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag deze HTML-tags en attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Wij gebruiken Google Analytics

Om de website beter op de bezoekers af te stemmen en gebruiksvriendelijker te maken maakt Eliens Cuisine gebruik van Google Analytics, een webanalyseservice die wordt aangeboden door Google Inc. (“Google”). Google Analytics maakt gebruik van cookies om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door de cookie gegenereerde informatie over het gebruik van de website (met inbegrip van het IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google is aangesloten bij ‘Safe Harbour-principles’. Je kunt Google Analytics tracking toestaan, of niet. Als je het niet toestaat, kan je verder Eliens Cuisine gebruiken, zonder dat er data wordt opgestuurd naar Google Analytics.