Havermoutmuffins met banaan en chocolade

Havermoutmuffins met banaan en chocolade

Zelf ben ik al jaren verknocht aan mijn havermoutpap, dat is misschien niets nieuw voor jullie :-).  Lange tijd was ik de enige hier thuis die echt kon genieten van zo’n kommetje gevuld met die warme heerlijkheid, ik moest er wel telkens de blikken van mijn vriend bij nemen. Blikken in de trend van “dat ziet er nu toch echt niet smakelijk uit” of “hoe krijg je die viezigheid binnen”, allemaal vooroordelen zonder maar 1 kleine hapje ervan te (durven) proeven. Die tijd is sinds enkele weken helemaal verleden tijd, zo erg zelfs dat ik de porties niet meer bij kan houden :-). We zullen het houden op “wijsheid komt met de jaren” 😉 ofwel “een boterhammetje met choco of kaas geeft echt niet genoeg energie om 30km (enkel) per dag van en naar het werk te fietsen”.

Havermoutmuffins met banaan en chocolade

Dus sinds midden september staat “bibi” elke ochtend om half 6 een dubbele portie havermoutpap te maken voor mijn allerliefste wederhelft. Dat is pas liefde 😉 !
Enkel elke dag havermoutpap, dat gaat op de duur tegen steken dus ben ik wat aan het uitproberen geslagen met havermout. Eén van de uitkomsten van die uitprobeersels zijn deze heerlijke en vooral makkelijk te maken havermoutmuffins met banaan en chocolade. Ze zijn makkelijk te bewaren en je zou ze zelfs kunnen invriezen. En helemaal “approved” door mijn allerliefste fietsende wederhelft!

Havermoutmuffins met banaan en chocolade

Ingrediënten (+/- 12 muffins)

  • 270gr havermout
  • 1/2tl kaneel
  • 1tl bakpoeder
  • 2 eieren
  • 60ml maple syrup
  • 2 bananen (geplet)
  • vanille essence
  • 240ml melk (naar keuze – ik gebruikte gewone halfvolle melk)
  • 60ml (gesmolten) kokosolie
  • 100gr pure chocolade (fijngehakt) of chocolade druppels

Extra > muffinbakvorm

Havermoutmuffins met banaan en chocolade

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 175 graden.
Vet het muffinbakvorm in.

Meng alvast de havermout, kaneel en bakpoeder. Zet even opzij.

Doe de eieren, maple syrup, geplette banaan en vanille essence in een mengkom en klop los.
Voeg de melk en gesmolten kokosolie toe gevolgd door het havermoutmengsel en meng goed.
Spatel op het laatst nog vluchtig de chocolade druppels doorheen het deeg.
Verdeel het deeg over de muffinbakvorm.
Tip > gebruik een ijsschep
Bak de muffins ongeveer 30min in de oven tot ze mooi gaar en goudbruin zijn.
Haal uit de oven.
Serveer ze lauw of koud.
Je kan de muffins makkelijk bewaren in een luchtdichte doos.

Smakelijk!

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewarenBewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Wij gebruiken Google Analytics

Om de website beter op de bezoekers af te stemmen en gebruiksvriendelijker te maken maakt Eliens Cuisine gebruik van Google Analytics, een webanalyseservice die wordt aangeboden door Google Inc. (“Google”). Google Analytics maakt gebruik van cookies om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door de cookie gegenereerde informatie over het gebruik van de website (met inbegrip van het IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google is aangesloten bij ‘Safe Harbour-principles’. Je kunt Google Analytics tracking toestaan, of niet. Als je het niet toestaat, kan je verder Eliens Cuisine gebruiken, zonder dat er data wordt opgestuurd naar Google Analytics.