Havermoutcake met sinaasappel, chocolade en walnoten

havermout-plaatcake-met-chocolade-sinaasappel

Nog even een gezond tussendoortje alvorens we ons te goed kunnen doen aan al dat lekkers van de Sint en dan zwijg ik nog van al die feestmaaltijden die ons te wachten staan.
We weten weeral waarom we gaan sporten de komende weken 🙂
En om na dat intensief sporten niet in de marsepein, chocolade of speculaas te vliegen maak ik tegenwoordig vaak een gezonde tussendoortjes op basis van noten of havermout. Je energiepeil gaat meteen terug de hoogte in en vermindert je “goestingske” in al dat zoet.
Deze plaatcake is zo’n voorbeeld van een gezond tussendoortje en ja je leest het goed … er zit chocolade in, weliswaar chocolade van minstens 70%.

havermout-plaatcake-met-chocolade-sinaasappel

Ingrediënten

  • 125gr havermout
  • 75gr amandelmeel
  • 25gr lijnzaad
  • 40gr walnoten (grof gehakt)
  • 50gr pure chocolade 70% (grof gehakt)
  • 1tl kaneel of koekkruiden
  • 1 sinaasappel (zeste + sap)
  • 1 banaan
  • 3el maple syrup (of honing)
  • 1 ei
  • 50gr boter

Bereidingswijze

Verwarm een oven voor op 180 graden.
Beleg een muffinbakvorm met bakpapier

Smelt rustig de boter.

Doe de havermout, amandelmeel, lijnzaad, walnoten, chocolade, kaneel/koekkruiden en zeste van sinaasappel in een kom.

Mix de banaan, ei, sinaasappelsap en gesmolten boter tot een papje. Of doe in een blender.
Giet dit papje in de kom van de droge ingredienten en meng goed.
Schep dit mengsel in de bakvorm en duw platter, niet te plat omdat de cake niet zal rijzen.

Bak de cake ongeveer 35 a 40min in de oven.
Check met een sateprikker of de cake gaar is.

Haal uit de oven en laat afkoelen.

Bewaar de cake luchtdicht.

Smullen maar !

havermout-plaatcake-met-chocolade-sinaasappel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Wij gebruiken Google Analytics

Om de website beter op de bezoekers af te stemmen en gebruiksvriendelijker te maken maakt Eliens Cuisine gebruik van Google Analytics, een webanalyseservice die wordt aangeboden door Google Inc. (“Google”). Google Analytics maakt gebruik van cookies om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door de cookie gegenereerde informatie over het gebruik van de website (met inbegrip van het IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google is aangesloten bij ‘Safe Harbour-principles’. Je kunt Google Analytics tracking toestaan, of niet. Als je het niet toestaat, kan je verder Eliens Cuisine gebruiken, zonder dat er data wordt opgestuurd naar Google Analytics.