Nog even een gezond tussendoortje alvorens we ons te goed kunnen doen aan al dat lekkers van de Sint en dan zwijg ik nog van al die feestmaaltijden die ons te wachten staan.
We weten weeral waarom we gaan sporten de komende weken 🙂
En om na dat intensief sporten niet in de marsepein, chocolade of speculaas te vliegen maak ik tegenwoordig vaak een gezonde tussendoortjes op basis van noten of havermout. Je energiepeil gaat meteen terug de hoogte in en vermindert je “goestingske” in al dat zoet.
Deze plaatcake is zo’n voorbeeld van een gezond tussendoortje en ja je leest het goed … er zit chocolade in, weliswaar chocolade van minstens 70%.
Ingrediënten
- 125gr havermout
- 75gr amandelmeel
- 25gr lijnzaad
- 40gr walnoten (grof gehakt)
- 50gr pure chocolade 70% (grof gehakt)
- 1tl kaneel of koekkruiden
- 1 sinaasappel (zeste + sap)
- 1 banaan
- 3el maple syrup (of honing)
- 1 ei
- 50gr boter
Bereidingswijze
Verwarm een oven voor op 180 graden.
Beleg een muffinbakvorm met bakpapier
Smelt rustig de boter.
Doe de havermout, amandelmeel, lijnzaad, walnoten, chocolade, kaneel/koekkruiden en zeste van sinaasappel in een kom.
Mix de banaan, ei, sinaasappelsap en gesmolten boter tot een papje. Of doe in een blender.
Giet dit papje in de kom van de droge ingredienten en meng goed.
Schep dit mengsel in de bakvorm en duw platter, niet te plat omdat de cake niet zal rijzen.
Bak de cake ongeveer 35 a 40min in de oven.
Check met een sateprikker of de cake gaar is.
Haal uit de oven en laat afkoelen.
Bewaar de cake luchtdicht.
Smullen maar !