«

»

Bericht afdrukken

Hartige muffins met feta, basilicum en zongedroogde tomaten

Iedereen kent wel muffins en vooral dan de zoete versie. Maar je kan ook hartelijke muffins maken. Ik stond hier eerst een beetje argwanend tegenover, voor mij hoort een muffin namelijk zoet te zijn. Ik heb het uiteindelijk toch aangedurfd om een hartelijke versie te maken en weet je … ik vind ze zelfs nog lekkerder dan de zoete.

Hartige muffins met feta en zongedroogde tomaten en basilicum-3
Voor de muffins heb ik havermeel gebruikt en daardoor zijn ze ook nog eens glutenvrij. Dit verkrijg je gemakkelijk door havermoutvlokken fijn te malen in een blender.

Ingrediënten (6 muffins)

  • 100gr havermeel > havermoutvlokken in de blender mixen tot meel
  • 2 eieren
  • 60gr feta
  • 50gr zongedroogde tomaten
  • 100ml melk (ik gebruikte halfvolle melk)
  • enkele blaadjes basilicum
  • 1el bakpoeder
  • Snuifje zout
  • Olijfolie

Extra nodig > muffinvorm

Bereidingswijze

Snij de feta in kleine blokjes.
Dep de zongedroogde tomaten droog met keukenpapier, snij in kleine reepjes.
Hak de basilicum fijn.

Verwarm de oven voor op 180graden.
Vet de muffinvorm een beetje in met olijfolie. Ik gebruikte een siliconen muffinvorm en daarom gebruik ik geen papieren muffinvormpjes.
Gebruik je een aluminium muffinvorm, gebruik dan papieren muffinvormpjes.

Doe het havermeel en bakpoeder in een mengkom.
Voeg de eieren en melk toe en klop tot een glad beslag.
Voeg een snuifje zout en 1el olijfolie toe. Meng nog even goed.
Voeg de stukjes feta, zongedroogde tomaten en fijngehakte basilicum toe aan het beslag. Meng dit even met een spatel.
Verdeel het deeg over de muffinvormpjes.
Zet in de voorverwarmde oven en bak ongeveer 25 a 30min. Check met een sateprikker of de muffins gaar zijn.

Hartige muffins met feta en zongedroogde tomaten en basilicum-3

Je kan deze muffins koud eten, persoonlijk vind ik ze lauw het beste,

Laat het smaken.

Hartige muffins met feta en zongedroogde tomaten en basilicum-3

Permanente koppeling naar dit artikel: http://elienscuisine.be/recepten/tussendoortjes/hartige-muffins-met-feta-basilicum-en-zongedroogde-tomaten/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag deze HTML-tags en attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Wij gebruiken Google Analytics

Om de website beter op de bezoekers af te stemmen en gebruiksvriendelijker te maken maakt Eliens Cuisine gebruik van Google Analytics, een webanalyseservice die wordt aangeboden door Google Inc. (“Google”). Google Analytics maakt gebruik van cookies om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door de cookie gegenereerde informatie over het gebruik van de website (met inbegrip van het IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google is aangesloten bij ‘Safe Harbour-principles’. Je kunt Google Analytics tracking toestaan, of niet. Als je het niet toestaat, kan je verder Eliens Cuisine gebruiken, zonder dat er data wordt opgestuurd naar Google Analytics.