«

»

Bericht afdrukken

Glutenvrije chocoladewafels

Wafels bakken is altijd een feest!
Stiekem tijdens het bakken van het deeg eten … je zou maar eens de suiker met het zout verwisseld hebben
De misbaksels zonder problemen opeten … tja je wilt toch zeker zijn dat ze echt lekker zijn 😉
En eenmaal alles gebakken, een grote stapel ervan binnenwerken zonder schaamte!

Glutenvrije chocoladewafels

Net zoals iedere Belg, hou ik van een Brusselse of Luikse wafel maar ik hou er ook
van om zelf te gaan experimenteren en ietwat gezondere versies te maken.
Een perfect voorbeeld daarvan zijn de havermoutwafels, wat begon als een experiment is ondertussen
uitgelopen tot het populairste recept van de blog.

Glutenvrije chocoladewafels

Nu met het nieuwe jaar, waarin ik mezelf heb opgelegd om wekelijks een gezond tussendoortje te bakken om die verdomde “sugar cravings” tegen te gaan, kan een nieuwe versie van “gezondere” wafels niet ontbreken.
Nu gaat de hoofdrol niet naar havermout, wel naar boekweitmeel.
Boekweitmeel gebruiken we vaak voor pannenkoeken of blini’s,
dit glutenvrij meel kan je ook perfect gebruiken in wafels.
Toegegeven, boekweitmeel heeft een apart smaakje maar door cacao, banaan en vanille toe te voegen, proef je daar na het bakken helemaal niets meer van en het resultaat zijn lekker krokante glutenvrije chocoladewafels.

Glutenvrije chocoladewafels

Ingrediënten (+/- 15 kleine wafels)

  • 120gr boekweitmeel
  • 25gr amandelmeel
  • 1tl bakpoeder
  • 2el cacaopoeder
  • 2 rijpe bananen
  • 250ml amandelmelk (of andere melk)
  • vanille essence
  • Olie

Bereidingswijze

Doe de banaan en melk in een blender en mix tot een glad papje.
Spatel hieronder de rest van de ingredienten.

Verhit het wafelijzer en vet een beetje in met olie.
Schep met behulp van een ijsschep een hoopje van het deeg in het ijzer.
Bak de wafels en laat afkoelen op een rooster.

Bewaar de wafels luchtdicht

Smullen maar!

Serveertip > Serveer met bessen en een scheutje honing of maple syrup!

Glutenvrije chocoladewafels

BewarenBewaren

BewarenBewaren

Permanente koppeling naar dit artikel: http://elienscuisine.be/recepten/tussendoortjes/glutenvrije-chocoladewafels/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag deze HTML-tags en attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Wij gebruiken Google Analytics

Om de website beter op de bezoekers af te stemmen en gebruiksvriendelijker te maken maakt Eliens Cuisine gebruik van Google Analytics, een webanalyseservice die wordt aangeboden door Google Inc. (“Google”). Google Analytics maakt gebruik van cookies om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door de cookie gegenereerde informatie over het gebruik van de website (met inbegrip van het IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google is aangesloten bij ‘Safe Harbour-principles’. Je kunt Google Analytics tracking toestaan, of niet. Als je het niet toestaat, kan je verder Eliens Cuisine gebruiken, zonder dat er data wordt opgestuurd naar Google Analytics.