«

»

Bericht afdrukken

Gingerbread koekjes

Ik denk dat de speculaas van Sinterklaas ondertussen op is bij iedereen, hier heeft dat niet lang geduurd. Tijd dus voor ander koekje te bakken dat helemaal bij de Kerstperiode past nl. Gingerbread koekjes.
Deze koekjes zijn veel kruidiger dan speculaas en dat komt door de speciale “Gingerbread” spices nl.
kaneel, gemberpoeder en nootmuskaat.
Nootmuskaat in een koekje? Ja hoor dat gaat zeker samen vooral in combinatie met de andere kruiden.

Gingerbread cookies re-1

Met de kerstvakantie vlak voor de deur, is dit echt de ideale activiteit voor tijdens de vakantie.
Het deeg maken is zo gebeurd, je dient het wel 2h laten opstijven in de koelkast maar dan kan je u volledig uitleven met je bakvormpjes. Zeg nu zelf … koekjes maken is toch voor zowel groot al klein pure fun + stiekem van het deeg eten 🙂

Gingerbread cookies re-1

Ingrediënten (ongeveer 30 koekjes)

  • 500gr bloem
  • 2tl bakpoeder
  • 1el gemberpoeder
  • 1el kaneel
  • 1tl nootmuskaat
  • vanille essence
  • 225gr boter (op kamertemperatuur)
  • 160gr kandijsuker
  • 160gr siroop (voor op de pannenkoeken)
  • 1 ei
  • 1 eigeel
  • snuifje zout

Extra > bakpapier + uitsteekvormpjes + Dr. Oetker Chocolade stiften

Bereidingswijze

Meng de bloem met het bakpoeder, gemberpoeder, kaneel, nootmuskaat en een snuifje zout. Zet even opzij.

Gingerbread cookies re-1

Doe de de boter, kandijsuiker, vanille essence en siroop in een mengkom (van je keukenmachine bijvoorbeeld) en meng al even los.
Doe hierbij het ei en eigeel en meng terug.
Voeg nu in porties de bloem toe en meng steeds goed tot een stevig ietwat plakkering deeg.
Verpak het deeg in plasticfolie en laat minstens 2h opstijven in de koelkast.

Haal het opgestijfde deeg uit de koelkast.
Rol een deel van het deeg uit op een bebloemd oppervlak en steek er figuurtjes uit. Of wil je gewoon mooie ronde koekjes, rol het deeg tot een grote worst en snij met een mes plakjes.
Leg deze op een bakplaat met bakpapier.
Bak de koekjes 15min in de oven op 160 graden.
Laat dan volledig afkoelen.

Gingerbread cookies re-1

Eenmaal afgekoeld kan je ze versieren of niet.
Handig zijn de chocolade stiften van Dr. Oetker om deze koekjes te decoreren.

Bewaar de koekjes luchtdicht

Gingerbread cookies re-1

Permanente koppeling naar dit artikel: http://elienscuisine.be/recepten/tussendoortjes/gingerbread-koekjes/

1 reactie

  1. Jouvence

    Wat een leuk idee!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag deze HTML-tags en attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Wij gebruiken Google Analytics

Om de website beter op de bezoekers af te stemmen en gebruiksvriendelijker te maken maakt Eliens Cuisine gebruik van Google Analytics, een webanalyseservice die wordt aangeboden door Google Inc. (“Google”). Google Analytics maakt gebruik van cookies om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door de cookie gegenereerde informatie over het gebruik van de website (met inbegrip van het IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google is aangesloten bij ‘Safe Harbour-principles’. Je kunt Google Analytics tracking toestaan, of niet. Als je het niet toestaat, kan je verder Eliens Cuisine gebruiken, zonder dat er data wordt opgestuurd naar Google Analytics.