«

»

Bericht afdrukken

Frittata met appel en kers

Je kent dat misschien wel … je komt thuis na het sporten,
lekker veel calorieën verbrandt en dan heb je natuurlijk een hongertje …
Ik weet van mezelf ondertussen dat ik iets gezond (zoals deze frittata met appel en kers bijvoorbeeld)
moet klaarstaan hebben als ik thuiskomanders “vreet” ik een half brood op of ga ik aan de chocolade …
al die calorieën die je juist hebt verbrandt zijn er driedubbel bij!

frittata met appel en kers

Mijn tip, zorg dat je dus iets gezond voedzaam hebt klaarstaan … een (mager) yoghurtje met wat vers fruit, een salade, een kommetje soep …  Of maak op voorhand deze frittata met appel en kers. Ik had deze vorige week gemaakt speciaal om mijn vreetbui een beetje te voorkomen en yes yes gelukt :-).
Je krijgt hiermee niet alleen je portie fruit mee binnen maar ook de nodige eiwitten.
Deze frittata kan je natuurlijk gewoon als ontbijt maken of voor een brunch bijvoorbeeld.

frittata met appel en kers

 

Ingrediënten

  • 3 appelen (ik gebruikte Pink Lady)
  • 1el kokosolie
  • 150gr kersen (ontpit)
  • 2 a 3el honing
  • 5 eieren
  • 1/2tl kaneel
  • vanille essence

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 190 graden. Vet een bakvorm/taartvorm in met een beetje olie.

Schil de appelen, verwijder het klokhuis en snij in schijfjes.

Verhit een ruime pan met 1el kokosolie. Bak hierin de schijfjes appel ongeveer 5min tot ze iets zachter zijn.
Kluts ondertussen de eieren met de honing, kaneel en een scheutje vanille essence.

Schik de schijfjes gebakken appel in de taartvorm.
Verdeel de kersen over de appel.
Giet hierover de eimengsel, schud eventueel heel voorzichtig zodat het mengsel mooi verdeeld is.

Bak de frittata ongeveer 30min in de oven tot het ei mooi stevig gestold is.

Haal uit de oven en serveer direct. Ook lauw of koud is deze frittata heerlijk.

Smakelijk !

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewarenBewarenBewaren

BewarenBewaren

Permanente koppeling naar dit artikel: http://elienscuisine.be/recepten/tussendoortjes/frittata-met-appel-en-kers/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag deze HTML-tags en attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Wij gebruiken Google Analytics

Om de website beter op de bezoekers af te stemmen en gebruiksvriendelijker te maken maakt Eliens Cuisine gebruik van Google Analytics, een webanalyseservice die wordt aangeboden door Google Inc. (“Google”). Google Analytics maakt gebruik van cookies om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door de cookie gegenereerde informatie over het gebruik van de website (met inbegrip van het IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google is aangesloten bij ‘Safe Harbour-principles’. Je kunt Google Analytics tracking toestaan, of niet. Als je het niet toestaat, kan je verder Eliens Cuisine gebruiken, zonder dat er data wordt opgestuurd naar Google Analytics.