«

»

Bericht afdrukken

bananenbrood met rabarber

Als het mag, ga ik heel even “curieus” doen en jullie vragen wat jullie tegenwoordig van de foto’s vinden die op mijn blog verschijnen.
Tot vorig jaar had ik een redelijk grote haat ervaring met foto’s nemen maar is natuurlijk essentieel bij het hebben van een foodblog. Ik hou van het koken en bloggen, het fotografen en styling echter ging voor geen meter en als je zeer perfectionistisch bent aangelegd dan maak je het jezelf nog moeilijker. In mijn hoofd had ik altijd een beeld hoe ik de foto wilde maar in de realiteit kreeg ik het nooit zo.
Maar ik hou ervan om ervoor te knokken en mezelf uit te dagen om iets perfect te krijgen, als alles zo maar van zelf zou komen dan heb je geen streefdoel meer. Dus dat knokken voor mooiere foto’s heb ik en ben ik nog steeds aan het doen, perfect kan nooit, steeds dat tikkeltje beter kan wel.
Even voor de duidelijkheid, mijn foodblog is mijn hobby (ook wel mijn kindje), ik moet niks en ik doe alles met veel plezier, maar ik tracht me steeds te verbeteren en uit te dagen.


Dus wekenlang heb ik aan mijn moodboard gesleuteld … welke sfeer, kleuren en lay-out. Mijn 100 verschillende kleurrijke bordjes, kommetjes en tasjes die ik mij de voorbije jaren heb aangeschaft, zijn daardoor even in dozen verdwenen en ik ben voor 1 merk gegaan met kommetjes en bordjes die wel samengaan.
En weet je, ik heb tegenwoordig echt plezier in het nemen van mijn foto’s en de hele styling er rond. En deze perfectionist begint stilaan echt blij te worden van haar foto’s en ik hoop stiekem dat mijn volgers dit ook zien en echt zin krijgen om de gerechtjes te maken en proeven. Het belangrijkste is nog steeds jullie lekkere gerechtjes  voorschotelen en als ik daar dan een “mouth-watering” foto bij kan plaatsen, dan ben ik blij 🙂

bananenbrood rabarber-1

Bon, dat was even een persoonlijke noot of een blik achter de schermen waarmee ik bezig ben. Om foto’s te kunnen nemen, heb ik natuurlijk eten nodig … en wat doe je met te rijpe bananen en te veel rabarber … juist ja, bananenbrood met rabarber maken. Het was een probeersel omdat ik niet wist of rabarber en banaan samengaan. Vaak gaan probeersels de mist in en soms heb je het geluk dat je een verrassend lekkere combinatie ontdekt. En ja hoor, de zoete banaan en zure rabarber gaan perfect samen.

bananenbrood rabarber-1

Ingrediënten

  • 190gr speltbloem
  • 1tl bakpoeder
  • 1/2tl baking soda
  • 1 tl kaneel
  • 2 eieren
  • 300gr (geprakte) banaan (+/- 2 bananen)
  • 115gr honing
  • 100gr rabarber (in kleine blokjes gesneden)
  • vanille essence

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 175 graden.
Vet een cakevorm in en beleg de bodem met een stuk bakpapier.

Meng de bloem, bakpoeder, baking soda en kaneel. Zet even opzij.

Klop met een mixer de eieren los.
Doe hier de geprakte banaan, honing en vanille essence bij en meng goed.
Schep in porties het bloemmengsel hierbij en meng goed tot een mooi deeg.
Voeg als laatste de stukjes rabarber toe en meng kort met een spatel.
Schep het deeg in de bakvorm en bak de cake ongeveer 55 a 60min in de oven.
Check met een sateprikker of de cake gaar is.

Laat volledig afkoelen alvorens te ontvormen

Bewaar de cake luchtdicht

bananenbrood rabarber-1

Permanente koppeling naar dit artikel: http://elienscuisine.be/recepten/tussendoortjes/bananenbrood-met-rabarber/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag deze HTML-tags en attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*