«

»

Bericht afdrukken

Appel-amandeltaart & review “Gezond fastfood”

Ik heb een nieuwe aanwinst in mijn boekenkast meer bepaald het boek “gezond fastfood” van Nora French.
Een kookboek dat niet draait rond vettige hamburgers, friet en pasta maar dat in het teken staat
van het bereiden van smaakvolle maaltijden in een zo kort mogelijke tijd met pure ingrediënten.
De recepten in dit boek bieden voor ieder wat wils voor jong en oud, voor thuis of onderweg en
die passen bij een druk (gezins)leven.

Bij een kookboek over gezonde voeding denk ik direct aan recepten
met ingrediënten die redelijk prijzig en moeilijk te vinden zijn.
De recepten in dit boek worden gemaakt met gewone superfoods die je in elke supermarkt
kan vinden zoals courgette, avocado, banaan, blauwe bessen, pure chocolade …
Pluspunt 1 van het boek!

Appel-amandeltaart & review "Gezond fastfood"

Een ander pluspunt zijn de duidelijke tips van Nora (gezondscoach) met betrekking
gezond eten meer bepaald de basis er van.
Die basis begint met gezond verstand en een leuke quote om daarbij te onthouden is
“eet niets waar je (over)grootmoeder niet als voedsel zou herkennen”.
Echt een quote om te onthouden vind ik persoonlijk.

Wat ik nog zo leuk vind aan het kookboek is dat er wordt aangeven dat een gerecht
kan ingevroren worden (+ voor hoe lang) of een recept dat zich perfect leent tot food prepping
(eten dat je in grote hoeveelheden kunt bereiden en makkelijk kan bewaren), supersnelle gerechten klaar
in 10min of recepten die ideaal zijn voor de lunchbox (zowel koud als warm lekker).

Appel-amandeltaart & review "Gezond fastfood"

De 100 recepten die in het boek staan zijn echt fastfood, echt allemaal in een mum van tijd klaar te maken
en handig ingedeeld per categorie (ontbijt, snack, soep, hoofdgerechten, zoet …)
Er staan ook enkele echt typische “fastfood” gerechten in, ik denk dan aan pizza, frieten en hamburgers.
Echter zijn deze in een healthy jasje gegoten.
Zo maakte ik het recept van de hamburgers waarbij het broodje vervangen wordt door gewone sla.
Miste ik dat broodje? Nee totaal niet!

Appel-amandeltaart & review "Gezond fastfood"

Kortom, ik ben heel blij met deze nieuwe aanwinst in m’n boekenkast.
Ik was niet zo zeer fan van de foto’s wat eigenlijk ook een positief punt is, de gerechten komen zo op je bord.
Soms worden gerechten zo “gephotoshopt” dat ze er totaal anders uitzien wanneer je ze zelf maakt.
Het boek heeft me in de korte tijd dat ik hem heb al heel wat nieuwe inspiratie gegeven en is bovendien
een handig uitgangspunt om zelf aan het experimenteren te gaan.
Ik heb ondertussen 3 recepten uitgeprobeerd nl. de burger, popcorn en deze appel-amandeltaart.
Alle drie waren ze top, vooral de taart vond ik echt HEER-LIJK en zo
makkelijk om te maken (+glutenvrij) dus daarom
deel ik met veel plezier het recept met jullie!

Appel-amandeltaart & review "Gezond fastfood"

Ingrediënten

  • 2 appels
  • 200gr amandelmeel
  • 50gr rozijnen
  • 1el kaneel
  • 1tl baksoda
  • 3 eieren
  • 100gr honing
  • 50gr roomboter (gesmolten)
  • sap van 1/2 citroen
  • 1tl vanille-extract
  • extra > 1el kokosbloesemsuiker (of vervang door rietsuiker) en san van 1/2 citroen + springvorm

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 170 graden.
Vet de springvorm in.

Schil 1 appel en rasp fijn.
De andere appel, schil je niet maar snij je in dunne plakjes.
Meng het amandelmeel, rozijnen, kaneel en baksoda in een mengkom.
Voeg de geraspte appel, eieren, honing, gesmolten boter, citroensap en vanille-extract toe en meng goed.
Schep het deeg in de springvorm en verdeel hierover de plakjes appel.
Bak de taart ongeveer 30 a 45min (afhankelijk van de grootte van de vorm).
Check met een sateprikker of de taart gaar is.
Haal uit de oven en besprenkel direct met het extra citroensap en de kokosbloesemsuiker.
Laat de taart afkoelen.

Serveer lauw of koud.
De taart kan je tot 3 dagen in de koelkast bewaren en tot 2 maanden in de vriezer.

Smakelijk!

Appel-amandeltaart & review "Gezond fastfood"

BewarenBewaren

BewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

Permanente koppeling naar dit artikel: http://elienscuisine.be/recepten/tussendoortjes/appel-amandeltaart-review-gezond-fastfood/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag deze HTML-tags en attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Wij gebruiken Google Analytics

Om de website beter op de bezoekers af te stemmen en gebruiksvriendelijker te maken maakt Eliens Cuisine gebruik van Google Analytics, een webanalyseservice die wordt aangeboden door Google Inc. (“Google”). Google Analytics maakt gebruik van cookies om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door de cookie gegenereerde informatie over het gebruik van de website (met inbegrip van het IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google is aangesloten bij ‘Safe Harbour-principles’. Je kunt Google Analytics tracking toestaan, of niet. Als je het niet toestaat, kan je verder Eliens Cuisine gebruiken, zonder dat er data wordt opgestuurd naar Google Analytics.