«

»

Bericht afdrukken

Marokkaanse Pompoensoep met kokosmelk

Koud herfstig weer vraagt om een hartverwarmend herfstsoepje en wat schreeuwt er meer herfst dan pompoenen. Dus tijd voor een soepje maar niet zomaar een pompoensoepje, wel eentje met enorm veel smaak, power, een beetje pittigheid en als verrassingselement kokosmelk.

Marrokaanse pompoensoep-1

Kokosmelk in soep?
Ja hoor, door de pittige Marrokaanse kruiden heeft de soep toch een romig element nodig om een beetje af te blussen. En geloof mij de combinatie pompoen, kruiden en kokosmelk is heerlijk en bovendien voedzaam en gezond!

Marrokaanse pompoensoep-1

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 1 rode paprika
  • 900gr pompoen
  • 3 teentjes look
  • 1tl madras curry (of kerriepoeder)
  • 1tl gerookte paprika
  • 1/2tl komijn
  • 1/2tl cayenne peper
  • een snuifje kaneel
  • 1/2tl verse blaadjes tijm (fijngehakt) of gedroogd
  • 400ml kokosmelk
  • 600ml bouillon
  • Peper en zout
  • Olijfolie
  • Eventueel extra om te serveren > feta, pistachenoten en granaatappelpitjes

Bereidingswijze

Pel de ui en snij in blokjes (hoeft niet klein of fijn te zien aangezien de soep toch gemixt wordt).
Schil de pompoen, verwijder de zaden en snij in blokjes.
Verwijder de zaadjes en zaadlijsten van de paprika en snij in blokjes.
Pel de look en hak fijn.

Verhit een kookpot met een goede scheut olijfolie.
Fruit hierin de ui aan.
Doe hierbij de blokjes pompoen, paprika, look + kruiden, roer om en laat even meebakken.
Blus met de kokosmelk en de bouillon. Breng aan de kook en laat de soep zachtjes sudderen voor ongeveer 25min tot de pompoen mooi gaar zijn.
Mix de soep. Vind je de soep iets te dik doe hierbij nog een beetje warm water en laat de soep nog even doorkoken.
Breng de soep eventueel nog extra op smaak met peper en zout.

Serveertip > serveer de soep met blokjes feta, pistachenoten en granaatappelpitjes

Marrokaanse pompoensoep-1

BewarenBewaren

BewarenBewaren

Permanente koppeling naar dit artikel: http://elienscuisine.be/recepten/soep/marokkaanse-pompoensoep-met-kokosmelk/

1 ping

  1. 3x pompoen » Elien's cuisine

    […] Marokkaanse pompoensoep met kokosmelk […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag deze HTML-tags en attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>


(verplicht)