Marokkaanse Pompoensoep met kokosmelk

Marrokaanse pompoensoep met kokosmelk

Koud herfstig weer vraagt om een hartverwarmend herfstsoepje en wat schreeuwt er meer herfst dan pompoenen. Geen traditionele pompoensoep, wel een exotische Marrokaanse pompoensoep met kokosmelk. Een soepje met enorm veel smaak, power, pittigheid en kokosmelk.

Marrokaanse pompoensoep met kokosmelk

Kokosmelk in soep?
Ja hoor, door de pittige Marrokaanse kruiden heeft de soep toch een romig element nodig om een beetje af te blussen. En geloof mij de combinatie pompoen, kruiden en kokosmelk is heerlijk en bovendien voedzaam en gezond!

Marrokaanse pompoensoep met kokosmelk

Marrokaanse pompoensoep met kokosmelk

Marrokaanse pompoensoep met kokosmelk

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 1 rode paprika
  • 900gr pompoen
  • 3 teentjes look
  • 1tl madras curry (of kerriepoeder)
  • 1tl gerookte paprika
  • 1/2tl komijn
  • 1/2tl cayenne peper
  • een snuifje kaneel
  • 1/2tl verse blaadjes tijm (fijngehakt) of gedroogd
  • 400ml kokosmelk
  • 600ml bouillon
  • Peper en zout
  • Olijfolie
  • Eventueel extra om te serveren > feta, pistachenoten en granaatappelpitjes

Bereidingswijze

Pel de ui en snij in blokjes (hoeft niet klein of fijn te zien aangezien de soep toch gemixt wordt).
Schil de pompoen, verwijder de zaden en snij in blokjes.
Verwijder de zaadjes en zaadlijsten van de paprika en snij in blokjes.
Pel de look en hak fijn.

Verhit een kookpot met een goede scheut olijfolie.
Fruit hierin de ui aan.
Doe hierbij de blokjes pompoen, paprika, look + kruiden, roer om en laat even meebakken.
Blus met de kokosmelk en de bouillon. Breng aan de kook en laat de soep zachtjes sudderen voor ongeveer 25min tot de pompoen mooi gaar zijn.
Mix de soep. Vind je de soep iets te dik doe hierbij nog een beetje warm water en laat de soep nog even doorkoken.
Breng de soep eventueel nog extra op smaak met peper en zout.

Serveertip > serveer de soep met blokjes feta, pistachenoten en granaatappelpitjes

Marrokaanse pompoensoep-1

BewarenBewaren

BewarenBewaren

Nog meer pompoen inspiratie nodig? Check dan zeker ook deze receptjes


5 thoughts on “Marokkaanse Pompoensoep met kokosmelk

  1. Al veel pompoensoepjes gemaakt maar deze is echt perfect van smaak, ook lekker met de feta en de pistachenootjes erover, ik had geen granaatappelpitjes maar zonder is die ook echt heerlijk!

  2. Tip: vervang 4 kruidenpotjes door 1 Marokkaans kruidenpotje 🙂

    De 4 kruiden die Elien noemt: kaneel, komijn, paprika en cayenne, vind je dikwijls terug in de typisch Marokkaanse kruidenmengeling Ras el Hanout.

    Dus voorgaande 4 kruiden in Elien’s recept vervangen door 2 tl Ras el Hanout, en je 2 verschillende smaken met hetzelfde recept.

    Smakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Wij gebruiken Google Analytics

Om de website beter op de bezoekers af te stemmen en gebruiksvriendelijker te maken maakt Eliens Cuisine gebruik van Google Analytics, een webanalyseservice die wordt aangeboden door Google Inc. (“Google”). Google Analytics maakt gebruik van cookies om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door de cookie gegenereerde informatie over het gebruik van de website (met inbegrip van het IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google is aangesloten bij ‘Safe Harbour-principles’. Je kunt Google Analytics tracking toestaan, of niet. Als je het niet toestaat, kan je verder Eliens Cuisine gebruiken, zonder dat er data wordt opgestuurd naar Google Analytics.