«

»

Bericht afdrukken

Bloemkoolsoep met geroosterde spruitjes

Wintermaanden staan voor mij symbool voor soepmaanden, elk week staat hier wel een pot met verse soep te “pruttelen” vol met verse groenten en vitaminen. Soep uit pakjes daar doen we niet aan mee!
Soep is voor mij nu eenmaal de beste manier om mijn dagelijkse portie groenten binnen te krijgen en als “koukleum” een ideaal opwarmmiddel.
Zo kwam ik gisteren thuis na een frisse deugddoende wandeling met de hond, half onderkoeld maar dankzij een heerlijk warm kommetje bloemkoolsoep was ik snel ontdooid 🙂

bloemkoolsoep met geroosterde spruiten-3

Misschien een vreemde combinatie om de soep af te werken met spruitjes, toch werkt het. Ik weet dat spruitjes niet bij iedereen geliefd zijn maar door ze te roosteren, ontdek je deze mini-kooltjes op een heel andere manier waardoor ze nog lekkerder zijn dan anders. Ik ben misschien wel een beetje bevooroordeeld omdat ik nu eenmaal verzot ben op spruitjes ;-).

bloemkoolsoep met geroosterde spruiten-3

Ingrediënten voor

  • 1 ui
  • 1 prei (enkel preiwit)
  • 2 stengels selder
  • 1 bloemkool
  • 1,5l kipbouillon
  • 1 laurierblaadje
  • 1 takje tijm
  • 200gr spruitjes
  • Peper en zout
  • Olijfolie

Bereidingswijze

Pel de ui en hak grof.
Was de prei en hak grof, voor een witte soep gebruik dan enkel het preiwit.
Snij de stengels selders grof.
Versnij de bloemkool in roosjes.

Verhit een scheut olijfolie in een kookpot.
Stoof hierin kort de ui, selder en prei.
Voeg dan de bloemkoolroosjes toe samen met de bouillon, laurierblaadjes en tijm.
Breng aan de kook en laat daarna 50 a 60min garen.
Haal het laurierblaadje en takje tijm uit de soep en mix tot een gladde soep.
Voor een romigere soep kan je eventueel nog een beetje melk toevoegen.
Breng de soep op smaak met peper en zout.

Terwijl de soep zachtjes aan het sudderen is, kan je de spruitjes roosteren.
Verwarm de oven voor op 210 graden.
Snij eerst het harde gedeelte van de spruitjes weg en hak in plakjes.
Leg in een ovenschaal en overgiet met een beetje olijfolie en kruid met peper en zout.
Rooster de spruitjes ongeveer 15min in de oven tot ze mooi goudbruin zijn.

Schep de soep in kommetjes en werk af met de geroosterde spruitjes.

Smakelijk!

bloemkoolsoep met geroosterde spruiten-3

Permanente koppeling naar dit artikel: http://elienscuisine.be/recepten/soep/bloemkoolsoep-met-geroosterde-spruitjes/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag deze HTML-tags en attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>


(verplicht)