Bloemkoolsoep met curry

Bloemkoolsoep met curry

Ook al is de lente gestart, soep kan er bij mij elk seizoen in
en zeker deze pittige bloemkoolsoep met curry.
De groente die weer volop in het seizoen is in combinatie met rode curry,
dat is gewoon de perfecte combi! Bloemkool kan soms nogal flets smaken, de curry geeft de groente de boost die ze nodig heeft.

Bloemkoolsoep met curry

De bereiding start misschien iets anders dan wat je normaal gewend bent bij een bloekoolsoep. De roosjes worden namelijk eerst geroosterd in de oven,
eenmaal geroosterd gaan ze kort de kookpot in samen met de rode curry.
Het roosteren van bloemkool is iets wat ik de afgelopen jaren heb leren kennen,
en naar mijn mening blijft de smaak zo veel meer behouden.
Veel lekkerder naar mijn mening en zeker het proberen waard.

Bloemkoolsoep met curry

Ingrediënten

  • 1 bloemkool (in kleine roosjes)
  • 2el rode curry pasta
  • 1kl kerriepoeder (of curry madras)
  • 1/2tl zeste van citroen
  • 400ml kipbouillon
  • 1 blok kokosmelk
  • 1 ui (fijngesneden)
  • 1kl suiker
  • Peper en zout
  • Olijfolie/Boter
  • Optioneel > lente-ui om te garneren

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200 graden.
Beleg een bakplaat of ovenschaal met een stuk bakpapier.
Stort hierop de roosjes bloemkool.
Overgiet met olijfolie en kruid met peper en zout.
Rooster de bloemkool ongeveer 25min in de oven tot ze mooi goudbruin zijn.
Haal uit de oven.

Verhit een kookpot met een scheutje olie of boter.
Fruit hierin de fijngesneden ui mooi glazig. Roer regelmatig.
Voeg de rode curry pasta, kerriepoeder en zeste van citroen toe. Meng even en laat 2min meebakken.
Voeg dan de geroosterde bloemkool toe (je kan nog een beetje apart houden om te serveren later),
bouillon en kokosmelk toe. Meng nog even kort.
Laat nog 15min zachtjes sudderen en mix dan tot een gladde soep.
Kruid eventueel bij met peper en zout.

Serveer de soep eventueel met wat fijngesneden lente-ui en
stukjes geroosterde bloemkool (als je de apart had gehouden).

Smakelijk!

Bloemkoolsoep met curry

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

3 thoughts on “Bloemkoolsoep met curry

  1. In verband met een kokosallergie, heeft iemand een idee of ik de kokos kan wisselen met kookroom en welke hoeveelheid ik dan moet gebruiken.

    1. Hallo Astrid, heb hier geen ervaring mee maar zou met kookroom proberen. Maar ik zou deze pas toevoegen na het mixen, ik zou beginnen met 200ml en even terug laten koken. Groetjes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Wij gebruiken Google Analytics

Om de website beter op de bezoekers af te stemmen en gebruiksvriendelijker te maken maakt Eliens Cuisine gebruik van Google Analytics, een webanalyseservice die wordt aangeboden door Google Inc. (“Google”). Google Analytics maakt gebruik van cookies om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door de cookie gegenereerde informatie over het gebruik van de website (met inbegrip van het IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google is aangesloten bij ‘Safe Harbour-principles’. Je kunt Google Analytics tracking toestaan, of niet. Als je het niet toestaat, kan je verder Eliens Cuisine gebruiken, zonder dat er data wordt opgestuurd naar Google Analytics.