Aspergesoep met kervel, een heerlijk fluweelzacht soepje met de konigin der groenten en frisse kervel. Ja, dit soepje is om van te smullen en te genieten met volle teugen.
En het maken ervan is niets in z’n eigen met slechts een handvol aan ingredienten.
Het geheim van een lekkere aspergesoep zit hem nu eenmaal in de basis en dan heb ik het over de bouillon. Een bouillon die wordt gemaakt op basis van de schillen van de asperges, gooi deze dus zeker niet weg.
Hierin zit nu eenmaal heel veel smaak en gaat je soep echt POWER geven.
De groene kleur van dit soepje komt van de kervel die ik er op laatste heb aan toegevoegd. Dit keukenkruid zorgt niet enkel voor de mooie kleur, hij geeft dit aspergesoepje ook een frisse aromatische toets.
Ingrediënten
- 500gr witte asperges
- 1 ui (fijngehakt)
- 2 aardappelen
- 1l kippenbouillon
- 50gr kervel (diepvries of vers)
- Olijfolie/boter
- Peper en zout
- Optioneel > scheutje room
Bereidingswijze
Schil de asperges.
Doe de schillen in een kookpot samen met de bouillon en breng aan de kook.
Laat 15 a 20min zachtjes sudderen.
*
Ondertussen kan je de geschilde asperges in kleine stukjes snijden.
Schil de aardappelen en snij in de kleine blokjes.
*
Verwijder de schillen van de asperges uit de bouillon.
Zet de bouillon even opzij.
*
Verhit een stoofpot met een scheut olijfolie of klontje boter en fruit hierin de uit mooi glazig.
Voeg dan de blokjes asperges en aardappel toe en laat 1min meebakken.
Blus met de aspergebouillon en breng aan de kook.
Laat ongeveer 20min zachtjes sudderen tot de asperges en aardappel gaar zijn.
Voeg de laatste 2min de kervel toe.
Mix tot een gladde soep.
Voeg eventueel een scheutje room toe voor een extra romig effect.
Smakelijk!