Wentelteefjes met roomkaas en blauwe bessen uit de oven

Wentelteefjes met roomkaas en blauwe bessen uit de oven

Pasen is in aantocht dus ben ik weer volop leuke gerechtjes aan het uitproberen voor het gezellige Paasontbijt.
Een eitje mag zeker niet ontbreken maar iets lekker zoet natuurlijk ook niet.
En als ik het over iets zoet heb dan bedoel in niet de resem chocolade paaseitjes,
wel deze wentelteefjes met roomkaas en blauwe bessen uit de oven.
Jups, deze wentelteefjes worden niet individueel in de pan gebakken wel in z’n geheel in de oven.
Lekker makkelijk noem ik zoiets!

Wentelteefjes met roomkaas en blauwe bessen uit de oven

Noem ze vooral geen traditionele wentelteefjes, eerder “french toast meets cheesecake” …
Tussen de stukjes rozijnen- en mueslibrood vind je een heerlijk laagje roomkaas en om toch
onze portie fruit binnen te krijgen, heb ik er nog wat blauwe bessen ingegooid 🙂

Je kan hiervoor perfect iets ouder brood of sandwiches voor gebruiken, maar het wordt nog lekkerder als je rozijnenbrood/bolletjes gebruikt. Ik heb zelfs een mix gemaakt van het lekkere rozijnen- en mueslibrood
dat te koop is bij Albert Heijn.

Wentelteefjes met roomkaas en blauwe bessen uit de oven

Ingrediënten ovenschotel (4 a 6 personen)

  • 600 a 700gr mengeling van rozijnenbrood, mueslibrood, sandwiches
  • 150gr roomkaas
  • 2el honing
  • 250ml melk + 1el
  • 5 eieren
  • 3el maple syrup (of honing)
  • 1/2 tl kaneel
  • vanille essence
  • 200gr blauwe bessen (vers op diepvries)

Ingrediënten blauwe bessen topping

  • 200gr blauwe bessen
  • 1,5el rietsuiker (of gewone suiker)
  • 2el water

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 190 graden.
Vet een ovenschaal in.

Meng de roomkaas met 2el honing en 1el melk. Meng goed.
Kluts de eieren los met 250ml melk, kaneel en maple syrup (of honing)
Scheur het brood of sandwiches in kleinere stukken.

Bedek de bodem van de ovenschaal met de helft van de stukken brood.
Spreid hierover het mengsel van roomkaas, beleg met de blauwe bessen en bedek
met de resterende stukken brood.

Giet hierover het eimengsel.
Bedek de ovenschaal met zilverpapier en bak de wentelteefjes zo eerst 20min.
Verwijder na 20min het zilverpapier en bak nog eens 20min tot het ei mooi gestold is.

Ondertussen kan je de blauwe bessen topping doen.

Doe de blauwe bessen in een kookpotje samen met de suiker en water, breng aan de kook.
Laat 10min zachtjes sudderen zodat de bessen mooi zijn opengesprongen.
Hou warm tot de wentelteefjes klaar zijn.

Haal de ovenschotel uit de oven, verdeel in porties en serveer direct met een beetje van de blauwe bessen topping.

Smakelijk !

BewarenBewarenBewarenBewaren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Wij gebruiken Google Analytics

Om de website beter op de bezoekers af te stemmen en gebruiksvriendelijker te maken maakt Eliens Cuisine gebruik van Google Analytics, een webanalyseservice die wordt aangeboden door Google Inc. (“Google”). Google Analytics maakt gebruik van cookies om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door de cookie gegenereerde informatie over het gebruik van de website (met inbegrip van het IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google is aangesloten bij ‘Safe Harbour-principles’. Je kunt Google Analytics tracking toestaan, of niet. Als je het niet toestaat, kan je verder Eliens Cuisine gebruiken, zonder dat er data wordt opgestuurd naar Google Analytics.