Toast met boerenkoolpesto en roerei

Toast boerenkoolpesto roerei

Vorige week las ik een artikel op de website van Het Laatste Nieuws wat het allergezondste ontbijt is … een doodsimpel eitje. Dus geen groene smoothie met chiazaad of havermoutpap of andere superfood.
Ik ontbijt wel eens graag met een superfood smoothie of mijn havermoutpapje maar niets gaat boven een simpel eitje. Mijn voorkeur is een zachtgekookt eitje en mijn vriend die zal resoluut voor een roerei kiezen.

Toast boerenkoolpesto roerei

Om eens niet elke keer een doodsimpele toast met roerei te maken (wat natuurlijk fantastisch lekker blijft), heb ik nu de toast een beetje “gepimpt” met boerenkoolpesto afgewerkt met roerei … heerlijk!!

Wij hebben deze “superfood” toast gegeten als avondeten, ideaal wanneer je niet veel tijd of goesting hebt om te koken maar toch gezond en voedzaam wenst te eten.
Natuurlijk kan je deze ook als ontbijt maken of als snelle lunch.

Toast boerenkoolpesto roerei

Ingrediënten boerenkoolpesto

  • 2 handjes vol boerenkool
  • 40gr parmezaanse kaas
  • 1el lijnzaad
  • 1el zonnebloempitten
  • 1el amandelmeel
  • 1 teentje look
  • 5el olijfolie
  • citroensap
  • Zout

Ingrediënten afwerking (voor 4 toasts)

  • 6 eieren
  • scheutje melk
  • enkele sneetjes proscuitto, parmaham of gerookte zalm
  • Optioneel > waterkers om af te werken
  • Olijfolie of boter
  • 4 dikke sneden (donker) brood
  • Peper en zout

Bereidingswijze boerenkoolpesto

Doe de boerenkool, Parmezaanse kaas, lijnzaad, zonnebloempitten, amandelmeel, gepeld teentje look en olijfolie in een blender en mix glad.
Breng op smaak met citroensap, peper en zout. Mix nog even.
Als de pesto iets te vast is, voeg dan een scheutje water toe.

Bereidingswijze Afwerking

Voor de toast, je kan deze toasten in je broodrooster. Of verhit een ruime pan op een hoog vuurmet een klein scheutje olijfolie of boter. Leg de toast n de pan en bak deze even aan beide kanten goudbruin aan.

Voor het roerei, verhit een kookpotje of hoge pan met een scheutje olijfolie of boter.
Kluts de eieren met een scheutje melk en kruid met een beetje peper en zout.
Giet het eiermengsel in de kookpot of pan. Zet het vuur op een medium hoog vuur en bak de eieren al roerend.
Nu kan je zelf kiezen hoe je het roerei verkiest … lekker smeuig of wat vaster.

Besmeer de toast met een beetje boerenkoolpesto. Lepel hierop een beetje roerei en werk af met een sneetje ham of gerookte zalm.
Werk nu eventueel nog af met een beetje waterkers.

Smakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Wij gebruiken Google Analytics

Om de website beter op de bezoekers af te stemmen en gebruiksvriendelijker te maken maakt Eliens Cuisine gebruik van Google Analytics, een webanalyseservice die wordt aangeboden door Google Inc. (“Google”). Google Analytics maakt gebruik van cookies om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door de cookie gegenereerde informatie over het gebruik van de website (met inbegrip van het IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google is aangesloten bij ‘Safe Harbour-principles’. Je kunt Google Analytics tracking toestaan, of niet. Als je het niet toestaat, kan je verder Eliens Cuisine gebruiken, zonder dat er data wordt opgestuurd naar Google Analytics.