Mijn beste receptjes ontstaan meestal wanneer ik heel veel honger heb maar amper iets in huis heb en totaal geen zin heb om naar de winkel te gaan. Ik wil dan gewoon binnen de 10min kunnen eten zonder al te veel te hoeven koken of rommel maken … het enige waaraan het moet voldoen is dat het een beetje voedzaam is anders ben ik een uur later mij vol aan het steken met chocolade of andere zondigheden.
Aangezien er standaard in mijn koelkast eieren en cottage cheese staat, is het wel een makkie om vlug iets voedzaam en lekker in elkaar te “flansen”.
Ik dacht van ” laten we nog eens een omeletje proberen bakken”. Ja, je leest het goed … proberen bakken. Ik heb het voorbije jaar al moeilijkere en uitdagendere gerechten gemaakt zonder problemen maar een perfecte omelet bakken is mij nog steeds niet gelukt. De smaak is altijd top, alleen het uitzicht trekt op niets. In de pan, ziet ze er fantastisch uit maar dan moet ze nog uit de pan geraken en daar wringt steeds het schoentje.
Ze plakt steeds in de pan.
Uiteindelijk is ze nu wel perfect uit de pan gekomen. Wat heb ik nu anders gedaan? Heel simpel, iets meer olie gebruiken dan normaal. Ik probeer steeds zo weinig mogelijk olie of boter te gebruiken in mijn recepten maar soms moet je eenmaal water bij de wijn doen om iets te doen slagen.
Ingrediënten 1 persoon
- 1 ei
- 2 eiwitten
- snuifje kaneel
- 2 a 3el Hüttenkäse
- rode en/of blauwe bessen
- Olijfolie
Bereidingswijze
Verhit een pan met een scheut olijfolie.
Kluts ondertussen het hele ei met de 2 eiwitten en een snuifje kaneel.
Giet die eimengsel in de hete pan en bak de omelet.
Schep de omelet op een bord, lepel de cottage cheese over 1 helft van de omelet en vouw ze dicht.
Serveer met de besjes.
Simpel toch?
Laat het smaken !!