«

»

Bericht afdrukken

Makkelijk speltbrood met gedroogde vruchten

Een makkelijker recept voor speltbrood ga je echt niet vinden. Dit brood hoeft niet te rijzen of rusten. Je mengt gewoon alle ingrediënten voor het deeg, doet dit in een bakvorm, afbakken in de oven en 50min later is je broodje gebakken. Deze versie is ook veel gezonder dan een normaal rozijnenbrood maar dubbel zo lekker.

makkelijk speltbrood met gedroogde vruchten-3
Ik heb een mengeling gebruikt van gedroogde vruchten nl. rozijnen, veenbessen en abrikozen. Maar je zou ook enkel rozijnen kunnen toevoegen. Je zou ook stukjes dadel of gedroogde vijgen kunnen gebruiken.

makkelijk speltbrood met gedroogde vruchten-3

Ingrediënten

  • 250gr speltmeel
  • 250gr speltbloem
  • 50gr honing
  • 2 eieren
  • 250ml melk (ik heb sojamelk gebruikt maar met andere lukt het ook)
  • 50gr gesmolten kokosolie
  • 1el bakpoeder
  • 2 handjes vol rozijnen
  • 2 handjes vol gedroogde veenbessen
  • 100gr gedroogde abrikozen (zachte)
  • snuifje kaneel

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet een bakblik in met een beetje olie en bedek de bodem + 2 zijkanten met een vel bakpapier.

Snij of blend de zachte gedroogde abrikozen tot kleine stukjes.

Meng eerst het meel, bloem, bakpoeder en het snuifje kaneel.

Voeg de eieren en honing toe en begin te mixen,
Giet de melk en gesmolten kokosolie erbij en blijf mixen.

Voeg op het laatste de gedroogde vruchten toe en zorg dat alles goed gemengd is.

makkelijk speltbrood met gedroogde vruchten-3

Doe het deeg in het ingevette bakblik en bak het brood 45 a 50min in de voorverwarmde oven.
Check met een sateprikker of het brood gebakken is.

Haal het brood uit de oven. Laat even afkoelen. Haal het brood uit het babkblik, verwijder het bakpapier en laat volledig afkoelen op een rooster.

Bewaar het brood luchtdicht.

Permanente koppeling naar dit artikel: http://elienscuisine.be/recepten/ontbijt/makkelijk-speltbrood-met-gedroogde-vruchten/

1 reactie

  1. ohladybake

    deze ga ik zeker toevoegen aan mijn lijstje van brood bakken…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag deze HTML-tags en attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Wij gebruiken Google Analytics

Om de website beter op de bezoekers af te stemmen en gebruiksvriendelijker te maken maakt Eliens Cuisine gebruik van Google Analytics, een webanalyseservice die wordt aangeboden door Google Inc. (“Google”). Google Analytics maakt gebruik van cookies om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door de cookie gegenereerde informatie over het gebruik van de website (met inbegrip van het IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google is aangesloten bij ‘Safe Harbour-principles’. Je kunt Google Analytics tracking toestaan, of niet. Als je het niet toestaat, kan je verder Eliens Cuisine gebruiken, zonder dat er data wordt opgestuurd naar Google Analytics.