»

Bericht afdrukken

Granola

Oh wat een spannend moment …
Hierbij mijn eerste receptje op mijn blog.
Het is een makkelijk en snel recept voor granola.
Zodra je dit eenmaal zelf hebt gemaakt, zal je niet meer naar de ongezonde muesli
of ontbijtgranen in de supermarkt grijpen.
Maak in het weekend ineens een grote portie en je komt meer dan een week toe.
Dit is heel handig als je in de drukke werkweek niet veel tijd hebt om te ontbijten.

granola

Het leuke aan zelf Granola maken is dat je eindeloos kan variëren met ingredienten nl.

  • Noten > amandelen, okkernoten, hazelnoten, ongezouten pistachenoten, …
  • Gedroogde vruchten > rozijnen, vijgen, cranberry’s, dadels, …
  • Zaden & pitten > chiazaad, pompoenpitten, zonnebloempitten, …
  • Kruiden > Kaneel, koekkruiden, speculaaskruiden, …

Granola is heerlijk met (magere) yoghurt en vers fruit. In de winter, is het heerlijk met gebakken appeltjes, peer of banaan. En in de zomer kan je eindeloos combineren met bessen, aardbeien, nectarine …

Ik zou dus zeggen, combineer er maar op los !!!

granola

Ingredienten voor een grote pot

  • 3 TBS Koekkruiden / speculaaskruiden
  • 300 gr Notenmix +/- (amandelen, okkernoot, hazelnoot, pecans)
  • 250 gr Havermout
  • 20gr zonnebloempitten
  • 20gr pompoenpitten
  • 70 gr Rozijnen
  • 4el Honing
  • 3 TBS Kokosrasp
  • 6 el gesmolten kokosolie
  • Snuifje zeezout

Bereidingswijze

Oven voorverwarmen op 180 gradenSmelt de kokosolie

Meng de noten*, kokosrasp, zonnebloempitten, pompoenpitten, koekkruiden en het snuifje zeezout.

Giet de kokosolie en de honing over dit mengsel en meng goed

Neem een bakplaat en leg hier bakpapier op en stort hierop het mengsel

Bak de Granola ongeveer 25 a 30 min in de oven.

Schep het geheel tijdens het bakken toch zeker 2x om

*Indien je liever geen grote stukken noten in je Granola hebt, hak deze dan grof (met een blender).
Persoonlijk hou ik er van om ze niet te hakken.

Tip !!! Als je de granola liever iets zoeter wilt, voeg dan een eetlepel honing meer toe

Tip !!! Voeg de gedroogde vruchten pas na het bakken toe, anders verbranden deze in de oven

granola

granola

 

BewarenBewaren

BewarenBewarenBewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

Permanente koppeling naar dit artikel: http://elienscuisine.be/recepten/ontbijt/granola/

4 reacties

Naar het reactie formulier

  1. Helene

    Ik mag geen noten, iemand ervaring of het dan ook lekker is met alleen havermout en pitten of ander alternatief?

    1. Elien Van Beers

      Ja hoor, zonder noten kan het ook.
      Gebruik verschillende soorten pitten en zaden.
      Voeg na het bakken en afkoelen nog wat gedroogde vruchten (rozijnen, veenbessen, dadels, abrikoos) of stukjes pure chocolade

      Groentjes
      Elien

  2. Roel

    Hey Elien,

    Dit receptje al 2 maal geprobeerd en ‘t is een succes.
    Ik heb wel agave siroop gebruikt ipv kokosolie, en de snoeper in mij voegt ook wat fondant chocolade snippers toe 😉

    Bedankt!

    1. Elien Van Beers

      Leuk om te horen Roel !!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag deze HTML-tags en attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*