De winter staat nu echt voor de deur dus mijn zomerse smoothie bowls als ontbijt zullen terug moeten wijken voor lekkere warme havermoutpapjes. Ook de blik van mijn vriend op dat papje zal ik er terug moeten bijnemen …
de blik van “dat ziet er nu toch echt niet eetbaar uit”.
Tja, havermoutpap het is nu niet direct het meest aantrekkelijke eten maar wel één van de voedzaamste, gezondste en voor mij het lekkerste ontbijt dat je kan hebben en waarmee je volop kan variëren qua smaken en ingredienten.
Elk dag ziet mijn papje er anders uit… de ene dag met gebakken appel, de andere met peer of banaan,
met gewone melk of kokosmelk, een druppeltje vanille essence of een snuifje kaneel.
Ja, de variaties zijn ondertussen ontelbaar en de smaak is elke keer weer verrassend anders.
Om zo toch eens nu en dan een beetje afwisseling te hebben, probeer ik regelmatig iets nieuw
met dit krachtvoer en dit receptje is daar één van.
De havermout wordt gebakken in de oven, het is dus niet meer vloeibaar zoals bij havermoutpap
maar krijgt echt de textuur van een kruimelcake.
Na het bakken kan je hiervan zeker 3 dagen eten, ik verkruimelde steeds een blokje van deze “cake”
bij wat yoghurt en vers fruit. Of gewoon zo als tussendoortje.
Ingrediënten
- 270gr havermout
- 30gr kokospoeder
- Snuifje kaneel
- 1tl baking soda
- 2 eieren
- 240ml kokosmelk
- 120ml Maple Syrup
- 60ml kokosolie (gesmolten)
- Extra om er bij te serveren > griekse yoghurt + vers fruit
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 190 graden.
Meng alvast de havermout, kokospoeder, snuifje kaneel en baking soda. Zet even opzij.
Klop in een andere kom de eieren, kokosmelk, maple syrup en de kokosolie los.
Giet dit mengsel bij de droge ingredienten en meng goed.
Schep dit mengsel in een ingevette ovenschaal.
Bak de havermout ongeveer 35 a 40min.
Check de gaarheid met een sateprikker.
Je kan deze gebakken havermout warm serveren of koud.
Serveer met griekse yoghurt en vers fruit.
Smakelijk !
Geweldig lekker👍
Leuk om te horen Jos!!
Bedankt voor je berichtje!!