«

»

Bericht afdrukken

Chia parfait met crunchy appel

Say Chia?
Say what?
Nee het is geen Chai thee, wel Chia die ook wel eens bestempeld wordt als “superfood”. De zaadjes, die afkomstig zijn uit Mexico, zitten bomvol vitaminen, eiwitten, mineralen en antioxidanten. Om chia te kunnen eten moet je deze eerst weken (in melk bijvoorbeeld), na ongeveer 30min hebben ze al de melk opgenomen en blijft er een soort van “slijmige” pudding over. Het ziet er misschien niet zo appetijtelijk uit maar geef het een kans.

Chia parfait met crunchy appel

Net zoals bij havermout, moet je chia juist op smaak brengen en combineren met yoghurt en vers fruit. De eerste keer dat ik chiapudding at, was het ook niet direct mijn “dada”. Met dit receptje, dat ik vond op één van mijn “favo” foodblogs nl. Green Kitchen Stories, heb ik chia een nieuwe kans gegeven.
De chiapudding wordt geserveerd met yoghurt en crunchy warme appel, dat is voor mij een sterrenmaaltijd als ontbijt … een goed begin dus van de dag. Zeker omdat je ’s ochtends de hemelse geur van gebakken appel heel je huis vult, en de geur van gebakken appel is voor mij “heaven”.

Chia parfait met crunchy appel

Ingrediënten 4 personen

  • 5el chiazaad
  • 240ml melk (halfvolle melk, amandelmelk, …)
  • 2 appels (in blokjes gesneden)
  • 1el kokosolie
  • 2el maple syrup of honing
  • 2el pompoenpitten
  • 2el zonnebloempitten
  • 2el hazelnoten
  • kaneel
  • gemberpoeder
  • magere yoghurt of griekse yoghurt
  • vanille essence

Bereidingswijze Karamelsaus

De chiapudding kan je makkelijk de avond ervoor al vlug even maken. Het enige wat je hiervoor dient te doen is het chiazaad en melk in een kommetje doen, even mengen en in de koelkast zetten.
Je kan dit natuurlijk ook ’s ochtends nog doen maar de chiazaadjes moeten minstens 30min weken in de melk.

Verhit de kokosolie en maple syrup/honing in een hoge pan of stoofpotje.
Doe hierin de blokjes appel, de pitten, hazelnoten, een snuifje kaneel en gemberpoeder. Bak ongeveer 10min tot de appel lekker zacht is geworden en de hazelnoten en pitten lekker crunchy.

Verdeel de chiapudding over 4 glaasjes, schep hierop 2 a 3el yoghurt en werk af met de crunchy appel.

Breakfast is served !
Have a nice day!

Permanente koppeling naar dit artikel: http://elienscuisine.be/recepten/ontbijt/chia-parfait-met-crunchy-appel/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *


(verplicht)

Je mag deze HTML-tags en attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>