Verslaafd ben ik er aan … foodmagazines. Deze zijn altijd leuk om inspiratie op te doen voor recepten en styling. Ondertussen heb ik er al zo veel dat ik ze per seizoen heb moeten sorteren in plastic bakken 🙂
Ondertussen heb ik al een abonnement op Libelle Lekker, Delicious, Jamie Magazine en Foodies … en dan heb je maandelijks ook nog de gratis foodmagazines van de grote supermarkten Delhaize, Spar en Albert Heijn.
Volgend jaar zal ik 12 bakken moeten gaan kopen om ze te sorteren 🙂 … tja iedereen zijn hobby 😉
In het maandelijkse magazine van Spar nl. Kook zag ik het recept voor Toad in the Hole. Gewoon al van de foto, liep het water me in de mond. Maar “what the hell” is Toad in the hole?
Wel het is een typisch Engels gerecht met worstjes in een soort van pannenkoekenbeslag gebakken in de oven. Het is heel makkelijk om te maken, amper werk aan en amper afwas. Het is voor zowel klein als groot smullen geblazen als je dit voorschotelt.
Ingrediënten (2 personen)
- 1 rode ui
- 6 a 8 kleine worstjes
- 100gr bloem
- 1 ei
- 300ml melk
- 2tl mosterd
- 1kl fijngehakte tijm (vers of gedroogd)
- 1kl fijngehakte rozemarijn (vers of gedroogd)
- Peper en zout
- Olijfolie
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Pel de ui en snij in dunne schijfjes en doe in de ovenschaal.
Leg hierop de worstjes en giet er een beetje olijfolie over. Hussel een beetje.
Bak de worstjes en ui 20min in de voorverwarmde oven.
Ondertussen kan je het beslag maken.
Doe de bloem, ei, melk, mosterd, kruiden, peper en zout in een mengkom. Meng goed tot een “pannenkoeken” beslag.
Haal na 20min de ovenschaal met de worstjes uit de oven, giet het beslag over de worstjes en zet de ovenschaal terug in de oven.
Bak nog eens 40min tot de binnenkant gaar is en er een mooi goudbruin korstje is.
Serveer met een salade of prinsessenboontjes
Smakelijk!