Taco’s met kruidige vis, tomatensalsa en avocadosaus

taco met vis, tomatensalso en avocadosaus

Wat een verschil in temperatuur deze week in vergelijking met vorige week. Vorige donderdag was het hier bijna 20 graden en wat heb ik toen geprofiteerd van die bijna “zomerse” temperaturen … ramen gepoetst, lenteschoonmaak binnen, mijn wagen terug blinkend nieuw gekregen en 10km gelopen.
Door die bijna zomerse temperaturen kreeg ik zin in een lekker zuiders gerechtje, geen Spaans of Italiaans gerechtje wel iets typisch Mexicaans … TACO’s … ¡Ay, caramba!

taco met vis, tomatensalso en avocadosaus

Helemaal geïnspireerd door mijn favorietjes van “Mijn Pop-uprestaurant” nl. Jalapeño Loco van Miette en Willem, kreeg ik ook zin om eens taco’s te maken.
Ik had enkele leuke receptjes gevonden als vulling en aangezien ik niet kon kiezen tussen een versie met vis en eentje met varkenshaasje, werd er besloten om ineens een taco tweedaagse te houden 🙂

taco met vis, tomatensalso en avocadosaus

Op dag 1 werd de versie met vis uitgetest en wat was die lekker!
Ik gebruikte hiervoor de iets goedkopere pangasiusfilet die een kruidig jasje kreeg met maar liefst 8 kruiden. Geen zin om al die kruiden in huis te halen? Bij Albert Heijn en Delhaize verkopen ze zakjes met een taco kruiden mengeling.
De taco’s werden verder nog opgevuld door een frisse tomatensalsa en een simpel gezonde avocadosaus.

taco met vis, tomatensalso en avocadosaus

De taco’s kan je ofwel serveren in taco schelpen (te koop bij Albert Heijn, Carrefour, Delhaize en Colruyt) of op een zachte tortilla. Ik vond de schelpen er iets leuker uitzien + ze proeven naar Dorito chips

taco met vis, tomatensalso en avocadosaus

Ingrediënten kruidige vis (2 personen)

  • 200gr pangasiusfilet (of andere witte vis)
  • 2tl paprikapoeder
  • 2tl komijn
  • 2tl cayenne peper
  • 2tl uienpoeder
  • 2tl lookpoeder
  • 2tl korianderpoeder
  • 1tl gedroogde oregano
  • 1tl gedroogde tijm
  • 1tl zout
  • 1tl suiker

Ingrediënten tomatensalsa

  • 2 tomaten
  • 1/2 rode ui
  • 1/2 jalapeno pepertje (of andere groene peper)
  • 2tl limoensap
  • Zout

Ingrediënten avocadosaus

  • 1 avocado
  • 3el griekse yoghurt
  • 1/2 rode ui
  • 2 a 3el limoensap
  • Zout
  • Optioneel > enkele blaadjes koriander

Ingrediënten overig

  • 6 taco schelpen (of tortillavellen)
  • Sla

Bereidingswijze

Snij de vis in kleinere hapklare stukjes.
Doe alle kruiden in een mengkom, roer even en voeg hierbij de stukjes vis. Meng voorzichtig zodat er rond elk stukjes vis de kruidenmengeling hangt.
Zet even opzij, terwijl kan je de overige elementen maken.

Voor de tomatensalsa, halveer de tomaten en verwijder de pitjes. Snij in kleinere stukjes.
Pel de ui en hak fijn.
Verwijder de zaadjes van de peper en hak fijn.
Meng de stukjes tomaat met de fijngehakte ui en peper. Breng op smaak met limoensap en een snuifje zout. Zet even in de koelkast.

Voor de avocadosaus, doe het vruchtvlees van de avocado in een blender samen met (gepelde) halve rode ui, yoghurt, limoensap, een snuifje zout en eventueel enkele blaadjes koriander.
Mix tot een gladde (ietwat dikkere) saus.
Zet even in de koelkast.

Verwarm een pan met een goede scheut olie.
Bak hierin de stukjes vis gaar in ongeveer 3min.
Haal uit de pan en laat even uitlekken op keukenpapier.

Vul de tacoschelpen (je kan de schelpen een beetje verwarmen maar voor mij zijn ze koud ook lekker) eerst met een beetje sla, gevolgd door een beetje van de tomatensalsa, enkele stukjes vis en werk af met de avocadosaus. Je kan eventueel ook de schelpen eerst binnenin insmeren met de avocadosaus alvorens hem te vullen.

Serveer direct
Buen Apetito !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Wij gebruiken Google Analytics

Om de website beter op de bezoekers af te stemmen en gebruiksvriendelijker te maken maakt Eliens Cuisine gebruik van Google Analytics, een webanalyseservice die wordt aangeboden door Google Inc. (“Google”). Google Analytics maakt gebruik van cookies om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door de cookie gegenereerde informatie over het gebruik van de website (met inbegrip van het IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google is aangesloten bij ‘Safe Harbour-principles’. Je kunt Google Analytics tracking toestaan, of niet. Als je het niet toestaat, kan je verder Eliens Cuisine gebruiken, zonder dat er data wordt opgestuurd naar Google Analytics.