Stoofpotje met kip, pruim en wortel

Stoofpotje kip pruim kurkuma-1

Uit de Libelle Lekker van vorige maand heb ik geleerd dat pompelmoes & avocado of appel & venkel “match mades in heaven zijn”, zo ook wortelen en pruimen. Het gerechtje dat erbij vermeld stond zag er om “duimen en vingers af te likken uit” en vooral simpel en weinig werk nl. een tajine met kip, wortel en pruim.

Stoofpotje kip pruim kurkuma-1

Moet je hier nu speciaal een tajine voor in huis halen?
Nee hoor, ik heb ook geen tajine daarvoor heb ik te weinig plaats in mijn kasten :-). Met een gewone stoofpot kan je even goed deze “tajine” maken.
Het leuke aan dit gerechtje is dat je doodsimpele dagdagelijkse ingredienten gebruikt zoals kip, wortel, ui, pruimen maar door de toevoeging van enkele typische Marrokaanse kruiden krijg je een heel andere smaak. De combinatie van komijn, koriander, kurkuma en kaneel is echt “magisch”, het tovert je saai stoofpotje in een zuiderse tajine.

Stoofpotje kip pruim kurkuma-1

Ingrediënten (4 personen)

  • +/- 8 kipdrumsticks
  • 400gr wortelen
  • 1 ui
  • 3 pruimen
  • 2 teentjes look
  • 1/4tl komijn
  • 1/4tl koriander
  • 1/4kl kurkuma
  • snuifje kaneel
  • 200ml kipbouillon
  • Citroensap
  • Peper en zout
  • Olijfolie/ boter/margarine
  • Optioneel op af te werken > zonnebloempitten en peterselie

Bereidingswijze

Pel de ui en hak fijn.
Schil de wortelen en snij grof
Pel de look en hak fijn.
Snij de pruimen in partjes.

Kruid de kipdrumsticks met peper en zout.

Verhit een stoofpot of hoge pan met een ruime scheut olijfolie.
Bak hierin de kipdrumsticks kort aan. Haal uit de pan en zet even opzij.
Bak kort in dezelfde pan de fijngesneden ui, look en wortelen.
Leg hierop de kipdrumsticks, kruid met komijn, kurkuma, koriander en snuifje kaneel. Overgiet met de bouillon en laat 30min zachtjes sudderen. Voeg de laatste 10min de partjes pruim toe.
Breng het stoofpotje voor het serveren op smaak met citroensap en eventueel peper en zout.

Je zou het stoofpotje nu al kunnen serveren met couscous, maar de volgende dag is het stoofpotje op haar best.

Je kan eventueel ook nog wat zonnebloempitten roosteren en deze bij serveren over de kip strooien samen met een beetje peterselie.

Smakelijk!

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Wij gebruiken Google Analytics

Om de website beter op de bezoekers af te stemmen en gebruiksvriendelijker te maken maakt Eliens Cuisine gebruik van Google Analytics, een webanalyseservice die wordt aangeboden door Google Inc. (“Google”). Google Analytics maakt gebruik van cookies om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door de cookie gegenereerde informatie over het gebruik van de website (met inbegrip van het IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google is aangesloten bij ‘Safe Harbour-principles’. Je kunt Google Analytics tracking toestaan, of niet. Als je het niet toestaat, kan je verder Eliens Cuisine gebruiken, zonder dat er data wordt opgestuurd naar Google Analytics.