«

»

Bericht afdrukken

Stoemp van aardpeer met grijze garnalen en gepocheerd ei

Enkele weken geleden heb ik voor het eerst aardpeer gegeten. Ik was aangenaam verrast door de zoete zachte smaak van deze vergeten groente. Omdat het momenteel nog volop het seizoen is van de aardpeer, wilde ik deze groente ook eens in mijn eigen keukentje uitproberen. Ik heb er een heel simpele maar overheerlijke stoemp van gemaakt, afgewerkt met garnaaltjes en een gepocheerd ei.

aardpeerstoemp met garnalen en gepocheerd ei

Heb vooral geen bang om een ei te pocheren! Als je volgend filmpje bekijkt van Jamie Oliver,
dan wordt het een kinderspel.
Hij toont je op 3 manieren hoe je een ei kan pocheren, ik vind persoonlijk optie 2 het beste nl. in plastic folie.
https://www.youtube.com/watch?v=pAWduxoCgVk

aardpeerstoemp met garnalen en gepocheerd ei

Ingrediënten (4 personen)

  • 800gr aardperen
  • 500gr aardappelen
  • 500gr grijze garnalen
  • 4 eieren
  • Enkele bieslooktakjes fijngesneden (of fijngesneden uit de diepvries)
  • 1 blokje kippenbouillon
  • Peper en zout
  • Optioneel > hazelnootolie (te koop bij Delhaize)

Bereidingswijze

Schil de aardperen. Dit is niet gemakkelijk maar met een dunschiller lukte het redelijk goed.
Snij de aardperen in kleine blokjes.
Schil de aardappelen snij in grote blokken.
Omdat we de aardperen en aardappelen samen garen, kan je best de aardpeer in kleine blokjes
snijden zodat ze samen gaar zijn met de aardappel.

Doe de aardappelen en aardpeer in een ruime kookpot met water,
voeg het bouillonblokje toe en breng aan de kook.
Kook ze gaar in 20min.
Giet af als ze beide gaar zijn.

Voeg een scheutje hazelnootolie toe (= optioneel) en kruid met peper en zout. Stamp de aardappelen en aardpeer tot een gladde stoepmp. Voeg de bieslooksnippers toe en meng nog even goed.
Pocheer ondertussen de eieren.
Leg een hoopje stoep op een bord, strooi er een beetje grijze garnalen over en
werk af met een gepocheerd ei.

Smullen maar !!

 

Permanente koppeling naar dit artikel: http://elienscuisine.be/recepten/hoofdgerechten/stoemp-van-aardpeer-met-grijze-garnalen-en-gepocheerd-ei/

2 reacties

1 ping

  1. ohladybake

    ziet er heerlijk uit!!!!

    1. Elien Van Beers

      Dank u!
      Het was ook heerlijk 😉

  1. Geroosterde aardperen met aioli - Elien's cuisine

    […] heerlijke aardse notige smaak van de aardperen past perfect in een lekkere winterse stoemp (zie recept) of in soep (zie recept). Naast koken, kan je aardperen ook perfect roosteren in de oven en zo kan […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag deze HTML-tags en attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Wij gebruiken Google Analytics

Om de website beter op de bezoekers af te stemmen en gebruiksvriendelijker te maken maakt Eliens Cuisine gebruik van Google Analytics, een webanalyseservice die wordt aangeboden door Google Inc. (“Google”). Google Analytics maakt gebruik van cookies om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door de cookie gegenereerde informatie over het gebruik van de website (met inbegrip van het IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google is aangesloten bij ‘Safe Harbour-principles’. Je kunt Google Analytics tracking toestaan, of niet. Als je het niet toestaat, kan je verder Eliens Cuisine gebruiken, zonder dat er data wordt opgestuurd naar Google Analytics.