«

»

Bericht afdrukken

Spaghetti met zoodles, pistachepesto en halloumi

Naast mijn super handige Kitchenaid foodprocessor, heb ik mezelf nog een heel handig keuken “tool” aangeschaft nl. een spiraalsnijder (in de vorm van een enorme puntenslijper) … ideaal voor zoodles (= courgette spaghetti) te maken.
Ik heb dit handigheidje ondertussen al 2 maanden met als doel zoodles te maken en vorige week heb ik het pas voor de eerste maal klaargemaakt … typisch mij :-).
De zoodles in dit receptje werden gecombineerd met pistachepesto en gegrilde halloumi.

spaghetti met zoodles, pistachepesto en halloumi-

Omdat ik al eens eerder zoodles had gemaakt, heb ik in deze versie nog wat gewone spaghetti toegevoegd. Anders vind ik het persoonlijk niet vullend genoeg.
De zoodles zelf heb ik niet voorgekookt of gewokt maar gewoon rauw onder de overige ingredienten gemengd voor een beetje “crunch”. Maar je kan deze perfect even heel kort blancheren of wokken in de pan.

spaghetti met zoodles, pistachepesto en halloumi-

Geen zin om een spiraalsnijder te kopen of zelf dunne slierten te snijden van de courgette? No problemo, bij Albert Heijn verkopen ze tegenwoordig ook courgette zoodles.

Tip > je kan hiervan makkelijk een glutenvrije versie van maken door gebruik te maken van glutenvrije pasta (van Schar bijvoorbeeld) of laat de pasta gewoon weg.

Ingrediënten (4 personen)

  • 2 courgettes (ik gebruikte een groene en een gele)
  • 220gr spaghetti (gebruik glutenvrij pasta voor een 100% glutenvrije versie)
  • 225gr halloumi
  • Kerstomaatjes

Ingrediënten (pistachepesto)

  • 1 teentje look
  • 1/2 avocado
  • 2 a 3el citroensap
  • 3el pistachenoten
  • enkele blaadjes basilicum
  • enkele blaadjes munt
  • 1/2 jalapeno pepertje of andere peper
  • 50ml olijfolie
  • 35gr Parmezaanse kaas
  • Optioneel > 1el tahini

Bereidingswijze

Voor de pesto, doe alle ingredienten in een blender en mix tot een gladde massa. Voeg eventueel nog wat extra olijfolie of water toe.

Met behulp van een spiraalsnijder, maak je van de courgette spaghettislierten.
Je kan ook met behulp van een mes, fijne slierten snijden maar dit zal iets meer tijd in beslag nemen.

Kook de pasta al dente.
Giet af en meng direct met de zoodles en de pesto. Meng hieronder ook enkele gehalveerde kerstomaatjes.

Terwijl de pasta kookt, verhit een grillpan.
Snij plakjes van de halloumi en grill deze heel kort in de pan.

Verdeel de spaghetti & zoodles over de borden. Leg hierop enkele plakjes halloumi.

Smakelijk!

Permanente koppeling naar dit artikel: http://elienscuisine.be/recepten/hoofdgerechten/spaghetti-met-zoodles-pistachepesto-en-halloumi/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *


(verplicht)

Je mag deze HTML-tags en attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>