Sate met gemarineerd varkenshaasje en Chimichurri saus

Sate met gemarineerd varkenshaasje en chimicurri

Haal die BBQ of grill maar van onder het stof want het wordt zomers de komende dagen !!
Mijn zonnebril, zonnecreme en kaarsen om eventuele wespen weg te houden liggen al klaar 🙂
Nu nog even vlug een mals stukje varkenshaasje marineren en daarbij de heerlijke Zuid-Amerikaanse Chimichurri saus maken en “I am ready” voor een relaxende BBQ avond.

Sate met gemarineerd varkenshaasje en chimicurri

Chimi… wablieft? CHIMICHURRI
Is het geen leuke naam om 100x na elkaar te zeggen? 🙂
Chimichurri is een Zuid-Amerikaanse saus maar wat er standaard moet inzitten is voor mij momenteel nog steeds een raadsel … de ene gebruikt bieslook en peterselie, de andere oregano of koriander. Ik heb er uiteindelijk mijn versie maar van gemaakt met een ietwat rokerige toets door het gerookte paprikapoeder.

Sate met gemarineerd varkenshaasje en chimicurri

Ingrediënten sate (6 sates)

  • 500gr varkenshaasje
  • zeste van 1 limoen
  • 30ml limoensap
  • 30ml olijfolie
  • 2 teentjes look (fijngesneden)
  • 1tl uienpoeder
  • 1tl oregano (gedroogd)
  • 1tl komijn
  • Zout en peper
  • 1 rode paprika
  • 1 groene paprika
  • 1 gele paprika
  • 1 rode ui

Extra > satéstokjes

Ingrediënten Chimichurri saus

  • 1/2 bussel verse koriander
  • 1/2 bussel peterselie
  • 1 limoen
  • 1 jalapeno peper of chilipeper
  • 1/2 ui
  • 1 teentje look
  • 1tl koriander (gedroogd)
  • 1/2tl gerookt paprikapoeder
  • 100ml olijfolie
  • Zout

Bereidingswijze

Begin met de marinade te maken.
Doe de zeste van 1 limoen in een ruime mengkom samen met de olijfolie, limoensap, fijngesneden look, uienpoeder, oregano, komijn en een snuifje peper en zout. Roer even los.

Snij het vlees in gelijke blokjes en doe in de kom bij de marinade. Meng even zodat de marinade rond het vlees hangt.
Laat ongeveer 30min marineren in de koelkast.

Ondertussen kan je de paprika’s al in gelijke stukjes snijden voor de sate.
Pel ook de ui en snij in vieren, trek de plakjes ui uit elkaar.

Je kan ook de chimichurri saus al maken.
Doe alle ingredienten in de blender en mix tot een gladde saus. Is de saus iets te dik, voeg dan een beetje olijfolie of water toe. Kruid ook naar gelieve met peper en zout of eventueel extra limoensap.

Stel de satés samen door eerst een plakje ui op het stokje te steken gevolgd door de stukjes paprika, ongeveer 4 blokjes vlees en terug stukjes paprika en ui.
Doe hetzelfde met het resterende vlees en groenten.

Verwarm de grill of bbq.
Bak de satés op de grill/bbq. De gaartijd hangt af van hoe gebakken je het vlees wenst.

Serveer de satés met de chimichurri saus.
Ik maakte hierbij nog een simpele rijstsalade. Kook hiervoor de rijst gaar zoals op de verpakking, giet af en breng op smaak met een beetje roomboter, enkele fijngesneden lente-uitjes en peper en zout.

Smakelijk en geniet van het zomerse weertje!

Ciao!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Wij gebruiken Google Analytics

Om de website beter op de bezoekers af te stemmen en gebruiksvriendelijker te maken maakt Eliens Cuisine gebruik van Google Analytics, een webanalyseservice die wordt aangeboden door Google Inc. (“Google”). Google Analytics maakt gebruik van cookies om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door de cookie gegenereerde informatie over het gebruik van de website (met inbegrip van het IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google is aangesloten bij ‘Safe Harbour-principles’. Je kunt Google Analytics tracking toestaan, of niet. Als je het niet toestaat, kan je verder Eliens Cuisine gebruiken, zonder dat er data wordt opgestuurd naar Google Analytics.