«

»

Bericht afdrukken

Salpicao de Frango

Over exact 1 jaar beginnen de Olympische Spelen in Rio. Dus ik dacht, ik zal eens op zoek gaan naar typisch Braziliaanse gerechten, aangezien het land mij vrij onbekend is. En mijn oog is toen gevallen op Salpicao de Frango. Dit is een heel bekende Braziliaanse salade met allerlei groentjes, kip, ham, appel en mayonaise. Dit zag er zo lekker uit, dat ik het meteen heb klaargemaakt om toch al een beetje de “Brazilian Vibes ” boven te halen.

Salpicao de frango-1

Ingrediënten (4 personen)

  • 2 a 3 kipflets
  • 150gr hamblokjes
  • 1 rode ui
  • 150gr mais (uit blik)
  • 150gr erwtjes (diepvries)
  • 2 wortelen
  • 1 appel
  • 2 handjes rozijnen
  • 100gr Olijven (groene)
  • 1 a 2 el mayonaise
  • Kippenbouillon

Bereidingswijze

Breng de kippenbouillon aan de kook. Zodra dt kookt, zet het vuur zachtjes en pocheer hierin de kip.

Pel de ui en snipper fijn.
Rasp de wortelen en rasp ze.
Snij de olijven in dunne ringetjes.
Schil de appel en snij in kleine blokjes.
Blancheer de erwtjes ongeveer 3 a 4min in licht gezouten water.

Als de kip gaar is, haal uit de bouillon en laat even afkoelen.
Versnij de kip dan in kleine blokjes

En nu alle ingredienten mengen. Voeg ook nog de hamblokjes, mais en rozijnen toe.
Doe er 1 a 2el mayonaise bij en meng nog even goed.

En serveren maar!!

 

 

Permanente koppeling naar dit artikel: http://elienscuisine.be/recepten/hoofdgerechten/salpicao-de-frango/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag deze HTML-tags en attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Wij gebruiken Google Analytics

Om de website beter op de bezoekers af te stemmen en gebruiksvriendelijker te maken maakt Eliens Cuisine gebruik van Google Analytics, een webanalyseservice die wordt aangeboden door Google Inc. (“Google”). Google Analytics maakt gebruik van cookies om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door de cookie gegenereerde informatie over het gebruik van de website (met inbegrip van het IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google is aangesloten bij ‘Safe Harbour-principles’. Je kunt Google Analytics tracking toestaan, of niet. Als je het niet toestaat, kan je verder Eliens Cuisine gebruiken, zonder dat er data wordt opgestuurd naar Google Analytics.