Rode Curry met kip en pompoen

Rode Curry met kip en pompoen

Bye bye januari en hello februari, die lastige maand januari is achter de rug, al moet ik eerlijk toegeven dat ik amper heb gemerkt dat het januari is door mijn nieuwe job! Helaas is het nog steeds winter maar we zijn toch al weer een maandje dichter bij de lente en\of zomer. Ik probeer het altijd van de zonnige kant te bekijken 😉!

Rode Curry met kip en pompoen

En bij de winter hoort nu eenmaal stevige kost of zeg maar echt comfort food in de vorm van ovenschotels, stoofpotjes of pittige curry’s om je aan te verwarmen. Dit soort gerechtjes staan hier tegenwoordig heel vaak op tafel, omdat ze altijd smaken en omdat ze zo makkelijk op voorhand klaar te maken zijn. Meestal is dit iets typisch voor op een zondag klaar te maken zodat je eten voor de volgende dag(en) meteen klaar is, ik noem het meal preppen. En deze curry is ook weer zo’n lekker “meal prep” gerechtje, weinig werk op zich enkel voor het lekker sappig resultaat dient het wel 2h te garen in de oven. Ideaal dus om in het weekend te maken!

Rode Curry met kip en pompoen

Rode Curry met kip en pompoen

Ingrediënten (4 personen)

  • 400ml kokosmelk
  • 2el rode curry pasta
  • 1el vissaus
  • 1el sojasaus
  • 1el bruine suiker
  • 450gr pompoen (in blokjes gesneden)
  • 150ml kipbouillon
  • 4 kipfilets
  • 1 rode paprika (in plakjes)
  • 400gr spinazie
  • zout
  • limoen
  • Om te serveren : gekookte rijst

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 140 graden.
Doe de kokosmelk, rode curry pasta, vissaus, sojasaus en bruine suiker in een ovenbestendige stoofpot en zet op een zacht vuurtje. Roer goed zodat de curry pasta mooi kan smelten.
Haal van vuur en voeg de kipfilets, blokjes pompoen, plakjes paprika en de bouillon toe.
Meng nog even kort en gaar de curry (met deksel op de pot) ongeveer 2h in de oven.
*
Haal uit de oven en haal de kip uit de stoofpot.
Trek of snij de kip in de kleinere stukjes en voeg terug toe aan de stoofpot samen de spinazie.
Breng op smaak met zout en wat limoensap.
Serveer de curry met gekookte rijst.

Smakelijk!

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Wij gebruiken Google Analytics

Om de website beter op de bezoekers af te stemmen en gebruiksvriendelijker te maken maakt Eliens Cuisine gebruik van Google Analytics, een webanalyseservice die wordt aangeboden door Google Inc. (“Google”). Google Analytics maakt gebruik van cookies om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door de cookie gegenereerde informatie over het gebruik van de website (met inbegrip van het IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google is aangesloten bij ‘Safe Harbour-principles’. Je kunt Google Analytics tracking toestaan, of niet. Als je het niet toestaat, kan je verder Eliens Cuisine gebruiken, zonder dat er data wordt opgestuurd naar Google Analytics.