We hebben weer de laatste dag van de week gehaald! Wat gaan de weken tegenwoordig toch vlug voorbij … sinds ik 4/5 werk vliegt de week voorbij. Aangezien ik nu 4/5 werk, heb ik nog meer tijd om te koken en om aan de blog te werken … I love it!!
Maar een vrijdag blijft voor mij een dag waar ik niet al te veel wens te koken maar no way dat hier fast food op tafel komt … het moet een voedzaam en snel te maken gerechtje zijn en dit gerecht met quinoa is dat allemaal !!
Ingrediënten (4 personen)
- 200gr quinoa (ongekookt)
- 150gr erwtjes (vers of diepvries)
- 100gr bacon
- 50gr amandelen
- enkele blaadjes basilicum
- enkele blaadjes peterselie
- Peper en zout
Ingrediënten Dressing
- 2 citroenen
- 80ml olijfolie
- 2 a 3el honing
- snuifje zout
Bereidingswijze
Kook de quinoa gaar in gezouten water zoals op de verpakking vermeld.
Verhit een pan (zonder vetstof) en bak hierin de bacon krokant (ongeveer 8min). Schep ze op een bord met keukenpapier en laat afkoelen.
Kook de erwtjes in gezouten water (ongeveer 4 a 5min), giet af en spoel ze met koud water om hun mooie groene kleur te behouden. Laat ze even afkoelen.
Hak de amandelen fijn. Ik heb dit gedaan met mijn blender.
Hak de verse kruiden fijn.
Doe alle ingredienten van de salade in een kom en meng alles even. Zet even fris in de koelkast
Doe alle ingredienten van de dressing in een mengkom en meng dit even goed door elkaar.
Serveer de dressing in een apart potje bij de quinoasalade.
Serveer de salade koud.
Laat het smaken !!