Quiche met broccoli en gerookte forel

quiche met broccoli en forel-1

Traditioneel wordt een quiche gemaakt met bladerdeeg. Ik maak echter mijn quiches bijna altijd met filodeeg, dat is veel lichter en iets gezonder dan bladerdeeg.
Het leuke aan een quiche is dat je hier volop kan variëren met groenten, vlees, vis …
Omdat het momenteel volop broccoli seizoen is, heb ik dit gecombineerd met gerookte forelfilet. Je kan deze natuurlijk ook vervangen door gerookte zalm.

quiche met broccoli en forel-1

Ingrediënten

  • 1 broccoli
  • 2 gerookte forelfilet
  • 5 eieren
  • 200ml melk (ik gebruikte magere melk)
  • 3 a 4 vellen filodeeg
  • Geraspte kaas (handvol)
  • Peper en zout

Bereidingswijze

Snij de broccoli in roosjes.
Kook de broccoli ongeveer 5min in gezouten water. Giet af en laat goed uitlekken.

Snij de forelfilets in kleine blokjes.

Kluts de eieren los met de melk en kruid met peper en zout.

Verwarm de oven voor op 180 graden.
Vet een springvorm in met een beetje olie.

Drapeer de filodeegvellen in de springvorm. Strijk steeds tussen elke laag een beetje olijfolie.

Leg op de bodem de stukjes forelfilet. Leg hierop de broccoliroosjes.
Giet hierover het eimengsel.
Werk af met een handvol geraspte kaas.

Bak de quiche ongeveer 40 a 45min in de voorverwarmde oven.

Haal de quiche uit de oven. Snij met een dun aardappelmesjes voorzichtig langs de rand zodat je de quiche beter kan ontvormen.

Serveer de quiche warm.

 

Laat het smaken.

 

quiche met broccoli en forel-1
quiche met broccoli en forel-1

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Wij gebruiken Google Analytics

Om de website beter op de bezoekers af te stemmen en gebruiksvriendelijker te maken maakt Eliens Cuisine gebruik van Google Analytics, een webanalyseservice die wordt aangeboden door Google Inc. (“Google”). Google Analytics maakt gebruik van cookies om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door de cookie gegenereerde informatie over het gebruik van de website (met inbegrip van het IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google is aangesloten bij ‘Safe Harbour-principles’. Je kunt Google Analytics tracking toestaan, of niet. Als je het niet toestaat, kan je verder Eliens Cuisine gebruiken, zonder dat er data wordt opgestuurd naar Google Analytics.