«

»

Bericht afdrukken

Pastasalade met spek, kerstomaatjes en avocadodressing

Twee weken geleden heb ik eindelijk eens een bezoekje gebracht aan “The Holy Food Market” in Gent. Voor een foodie en foodlover zoals mezelf was dit een waar food walhalla waar iedereen wat wils zal en kan vinden … hou je van Oosters dan is er Malar’s met Maleisische keuken, wil je de Midden-Oosterse keuken ontdekken dan heb je Beirut food, hou je het liever wat traditioneler dan zijn er de kroketten van Bubba, of zin in zoets dan kan je zelf je Magnum samenstellen in de Magnum Pleasure Store. Die laatste is gewoon “a must do”!
Nog een “must do” is AVO, deze is echt zonder twijfel mijn favoriet met alleen maar gerechtjes met avocado, What else?

Proef er slaatjes, bagels, chocomousse, brownies, etc met de GROENTE van dit moment (ja, avocado is een groente).

Pastasalde met avocado tomaat spek-1

Al die avocado madness heeft mij geïnspireerd om deze heerlijk easy-peasy pastasalade met avocadodressing te maken.Geen zware roomsaus of een berg kaas, wel een sausje op basis van avocado en karnemelk.
De karnemelk zorgt voor wat zurigheid en maakt het meteen ook romig. Geen fan van karnemelk? Geen probleem, vervang door gewone magere melk en voeg nog iets meer limoensap toe.
Voeg nog wat kerstomaatjes toe, blokjes spek en avocado en hop een heel simpel snelle (+voedzame) pasta.
En heb je nog wat overschot? geen probleem  … ook koud is deze pastasalade heerlijk dus je lunch voor de volgende dag is al geregeld.

Pastasalde met avocado tomaat spek-1

Ingrediënten Pasta

  • 350gr pasta
  • 150gr kerstomaatjes (gehalveerd)
  • 200gr spekblokjes
  • 2 lente-uitjes (fijngesneden)
  • 1 avocado (in blokjes)
  • Koriander (om af te werken)

Ingrediënten avocadodressing

  • 1 avocado
  • 1/2 limoen (sap)
  • 15gr koriander
  • 1/2 tl komijnpoeder
  • 1 (klein) teentje look
  • 120ml karnemelk
  • Peper en zout

Bereidingswijze cake

Verhit een pan (zonder vetstof) en bak hierin de blokjes spek mooi krokant.
Laat ze daarna uitlekken op keukenpapier.

Voor de dressing, doe alle ingredienten in een blender en mix tot een gladde saus. Zet even opzij.

Kook de pasta al dente.

Terwijl de pasta kookt, kan je de kerstomaatjes halveren, de avocado in blokjes snijden en de lente-ui fijnsnijden.

Giet de pasta af, doet meteen terug in de kookpot en overgiet met de dressingen. Meng goed.
Doe hierbij de kerstomaatjes, blokjes avocado en lente-ui. Meng nog even voorzichtig.
Serveer.

Deze pastasalade is ook koud lekker.

Smakelijk!

Pastasalde met avocado tomaat spek-1

 

Permanente koppeling naar dit artikel: http://elienscuisine.be/recepten/hoofdgerechten/pastasalade-met-spek-kerstomaatjes-en-avocadodressing/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag deze HTML-tags en attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>


(verplicht)