«

»

Bericht afdrukken

Pasta met geroosterde bloemkool, sugar snap en basilicum-walnootpesto

Een perfect receptje om de week te beginnen … makkelijk, redelijk vlug klaar en voedzaam.
Dit gerechtje is de perfecte manier om bloemkool op een andere manier te eten nl. geroosterd. Ik ben echt verzot op bloemkool, al van kindsaf maar toen at ik het enkel met witte saus. Tegenwoordig maak ik er een lekkere gezonde pizzabodem of couscous van … en in dit gerechtje rooster ik de bloemkool in de oven. Nog nooit eerder had ik mijn lievelingsgroente zo bereid en weet je wat … het was een schot in de roos 🙂

pasta met geroosterde bloemkool sugarsnaps pesto

Terwijl de bloemkool in de oven staat, maak je vlug de pesto, kook de pasta en de sugar snaps, even alles mengen en hupsakee klaar. Zulke gerechtjes zijn echte maandaggerechten voor mij + zo’n hele bloemkool is te groot voor 2 personen dus kookte ik wat extra pasta voor 2 dagen dus op dinsdagavond heb je het lekker gemakkelijk 🙂

Ingrediënten (4 personen)

  • 1 bloemkool (in roosjes)
  • 250gr sugar snaps
  • 1 avocado
  • 500gr pasta
  • Olijfolie
  • Chilivlokken (of cayennepeper)
  • Zout
  • Olijfolie

Ingrediënten Basilicum-Walnoot pesto

  • 125gr walnoten
  • 20gr verse basilicum
  • 100gr parmezaanse kaas
  • 2el citroensap
  • 80ml olijfolie
  • 80ml water
  • Zout

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 210 graden.

Leg de bloemkoolroosjes op een bakplaat, overgiet met een goede scheut olijfolie. Kruid met zout en chilivlokken (of peper)

Rooster de bloemkool ongeveer 25-30min in de oven tot ze mooi goudbruin gaar zijn.
Hussel tijdens het bakken regelmatig door de bloemkool.

Terwijl de bloemkool in de oven staat, kan je de sugar snaps gaar koken in licht gezouten water, giet af en spoel met koud water.

Maak de pesto door alle ingredienten in een blender te doen en mix glad. Voeg indien nodig nog wat extra olijfolie of water bij de pesto om gladder te krijgen.

Kook de pasta gaar, giet af. Doe de pasta terug in de kookpot en schep hierbij de pesto. Meng goed.

Serveer de pasta met de geroosterde bloemkool, sugar snaps en blokjes avocado. Werk eventueel nog af met wat extra Parmezaanse kaas.

Smakelijk!

Permanente koppeling naar dit artikel: http://elienscuisine.be/recepten/hoofdgerechten/pasta-met-geroosterde-bloemkool-sugar-snap-en-basilicum-walnootpesto/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag deze HTML-tags en attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Wij gebruiken Google Analytics

Om de website beter op de bezoekers af te stemmen en gebruiksvriendelijker te maken maakt Eliens Cuisine gebruik van Google Analytics, een webanalyseservice die wordt aangeboden door Google Inc. (“Google”). Google Analytics maakt gebruik van cookies om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door de cookie gegenereerde informatie over het gebruik van de website (met inbegrip van het IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google is aangesloten bij ‘Safe Harbour-principles’. Je kunt Google Analytics tracking toestaan, of niet. Als je het niet toestaat, kan je verder Eliens Cuisine gebruiken, zonder dat er data wordt opgestuurd naar Google Analytics.