Pasta carbonara met tomaat

Pasta carbonara met tomaat

Deze pasta carbonara met tomaat brengt bij mij een heel leuke herinnering naar boven
meer bepaald een event van Elvea bij Peppe’s in Genk.
Jawel bij de enige echte Peppe Giacomazza, bekend van de tv zender njam,
en dit jaar ook ambassadeur van Elvea, de numero uno in België in tomatenconserven.

Pasta carbonara met tomaat

Pasta carbonara met tomaat

Tijdens een avond onder foodbloggers in de leuke “trattoria” van Peppe mochten we enkele heerlijke gerechtjes uitproberen met natuurlijk een Elvea product in verwerkt. Enkel in het dessert, een typisch Italiaanse tiramisu
(echt de beste tiramisu die ik ooit heb gegeten) werden geen tomaten gebruikt :-).
Starten deden we met burrata, één van mijn lievelingskaze, met een tomatensaus
Ik weet nu al dat dit deze zomer op m’n terras een apéro gerechtje wordt.
Lekker, vlug klaar en makkelijk om te delen.

Pasta carbonara met tomaat

Na de burrata kwam een nog lekkerder gerecht, waar ik het recept heel graag
met jullie wil delen, pasta carbonara met tomaat ofwel Carbonara Rossa
Die gewoonweg ZA-LIG was en het leuke aan dit gerechtje is dat je het makkelijk
zelf kan maken met een minimum aan ingrediënten.
Na de pasta kwam nog een lekker stukje vlees met een pizzaiola saus.
Het hoogtepunt bleef toch echt de pasta carbonara (en de tiramisu)

Pasta carbonara met tomaat

Ingrediënten (4 personen)

  • 150gr pancetta (in blokjes)*
  • 1 rode ui (fijngesneden)
  • 400gr tomatenblokjes (uit blik)
  • 500gr pasta
  • 2 eieren
  • 100gr Parmezaanse kaas (fijn geraspt)
  • peterselie
  • 1el suiker
  • Olijfolie
  • Peper en zout

*de pancetta kan je ook vervangen door blokjes spek

Bereidingswijze

Verhit een stoofpot met een scheutje olijfolie.
Bak hierin de pancetta en ui aan, tot de ui mooi glazig en zacht begint te worden.
Probeer regelmatig te roeren.
Voeg de tomatenblokjes toe en laat even zachtje sudderen.
Breng op smaak met peper, zout en 1el suiker.

Breng water aan de kook en kook de pasta al dente.

Kluts de eieren los samen met de Parmezaanse kaas en zet even opzij.

Als de pasta al dente is gekookt, voeg direct toe aan de tomatensaus
samen met een beetje van het kookwater van de pasta.
Meng goed.
Voeg het mengsel van ei en Parmezaanse kaas toe en meng goed.

Serveer direct met eventueel nog wat extra Parmezaanse kaas.

Smakelijk!

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Wij gebruiken Google Analytics

Om de website beter op de bezoekers af te stemmen en gebruiksvriendelijker te maken maakt Eliens Cuisine gebruik van Google Analytics, een webanalyseservice die wordt aangeboden door Google Inc. (“Google”). Google Analytics maakt gebruik van cookies om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door de cookie gegenereerde informatie over het gebruik van de website (met inbegrip van het IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google is aangesloten bij ‘Safe Harbour-principles’. Je kunt Google Analytics tracking toestaan, of niet. Als je het niet toestaat, kan je verder Eliens Cuisine gebruiken, zonder dat er data wordt opgestuurd naar Google Analytics.