Pappardelle met asperges en gerookte zalm

Pappardelle met asperges ricotta zalm-1

Voila, ik heb mijn eerst werkweek overleefd na een maand verlof. De jetlag is nog steeds aanwezig dus uitgebreid koken, zit er momenteel nog niet in en dan komt dit heerlijk simpel gerechtje goed van pas.
Omdat het aspergeseizoen bijna op haar einde loopt, wilde ik het toch nog vlug verwerken in deze heerlijke pasta.

Pappardelle met asperges ricotta zalm-1

Ingrediënten (4 personen)

  • 500gr pappardelle of tagliatelle (of andere pasta)
  • 200gr gerookte zalm
  • 500gr asperges
  • 2el ricotta
  • 2el griekse yoghurt
  • Hazelnoten (2 handjes)
  • Peper en zout
  • Citroensap
  • Bieslook en peterselie (fijngesneden)

Bereidingswijze

Verhit een pan zonder vetstof en rooster hierin de hazelnoten.
Als je ongepelde gebruikt, verwijder dan na het roosteren het velletje.
Laat de noten even afkoelen en hak ze dan grof.

Schil de asperges met een dunschiller en breek het harde achterste van de asperge af. Gooi de schillen en het harde gedeelte niet weg !!

Doe de aspergeschillen en het harde gedeelte in een kookpot, vul deze met 1,5l water en breng aan de kook. Kook dit ongeveer 20min.
Haal de schillen en het harde gedeelte uit het kookvocht.

Snij de asperges in stukken van ongeveer 4cm en kook ze gaar in het kookvocht (ongeveer 10min).
Giet de asperges af als ze gaar zijn.

Terwijl de asperges koken, snij de zalm in reepjes en kook de pasta gaar zoals vermeld op de verpakking.
Giet de pasta af maar hou een beetje van kookvocht bij.

Roer de ricotta en griekse yoghurt onder de pasta. Breng op smaak met een beetje citroensap, de kruiden en peper en zout.
Meng onder de pasta de aspergestukjes en de gerookte zalm.

Serveer meteen en werk af met de gehakte hazelnoten

Laat het smaken !!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Wij gebruiken Google Analytics

Om de website beter op de bezoekers af te stemmen en gebruiksvriendelijker te maken maakt Eliens Cuisine gebruik van Google Analytics, een webanalyseservice die wordt aangeboden door Google Inc. (“Google”). Google Analytics maakt gebruik van cookies om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door de cookie gegenereerde informatie over het gebruik van de website (met inbegrip van het IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google is aangesloten bij ‘Safe Harbour-principles’. Je kunt Google Analytics tracking toestaan, of niet. Als je het niet toestaat, kan je verder Eliens Cuisine gebruiken, zonder dat er data wordt opgestuurd naar Google Analytics.