Pizza + vrijdagavond = de perfecte combi!
Pizza, zetel, dekentje, CSI marathon en laat dat weekend maar beginnen.
Ik geef toe, de verleiding is groot om niet telkens mijn fiets op te springen en naar de pizzeria hier vlakbij te rijden. Slechts 5min fietsen (weer extra calorieën verbranden om zo zonder schuldgevoel heel die pizza op te peuzelen), geen afwas en toegegeven het is een lekkere kwaliteitsvolle pizza.
Maar als gedreven keukenprinses en foodblogster, waag ik mezelf soms ook wel eens aan een zelfgemaakte pizza, eentje die we niet bij de pizzeria zullen vinden. Alleen het werk aan de bodem is me er soms te veel aan,
toch zeker op een vrijdagavond.
Op een vrijdagavond staat gemakkelijkheid voorop en daar komt deze naanpizza als geroepen.
De basis van de pizza is een naanbrood en oke deze is dan misschien niet zelfgemaakt, wel zelf gekocht in de supermarkt 🙂 en ook zelf belegd.
Je kan de naanbroden beleggen met alles wat je maar lekker vindt, ik vind deze combinatie met prosciutto, druiven, rode ui en heel veel kaas echt een topcombi!
Ingrediënten (4 personen)
- 4 naanbroden
- 12 sneetjes prosciutto
- klein trosje rode druiven (gehalveerd)
- +/- 150gr geraspte kaas
- 1 kleine rode ui (fijngesneden)
- Olijfolie
- Extra > waterkers of rucola om te serveren
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Beleg een ovenplaat met een vel bakpapier en leg hier op de naanbroden.
Vet de broden in met een beetje olijfolie.
Verdeel de geraspte kaas over de broden.
Scheur de prosciutto in stukken en verdeel ook over de broden samen met de gehalveerde uien en fijngesneden ui.
Bak de naanpizza’s ongeveer 5 a 6 min in de oven tot de kaas mooi gesmolten is.
Haal uit de oven en serveer direct met eventueel wat waterkers of rucola.
Smakelijk!
Bewaren