«

»

Bericht afdrukken

Mediterraanse pasta met tonijn, paprika, olijven en kappertjes

Nog 3 dagen werken en “bibi” gaat op verlof, alleja 4 dagen zee dat is voor mij verlof :-).
Vier dagen “just me”, mijn wederhelft en onze woefie, 100% quality time waarbij niets moet en alles mag.
Vier dagen ontspannen, niet bloggen, niet sporten, gewoon genieten.
Het plan was om ook 4 dagen niet te koken maar dat plan heb ik ondertussen laten varen. Op vakantie gaan met een hond zoals de onze (kan geen 5min stil blijven zitten) is een uitdaging op zich :-), dus uiteten is bijna praktisch onmogelijk.
En de hond thuislaten dan? Nee, dat krijgen we ook niet over ons hart “she’s part of the family”.

pasta tonijn-1

Maar koken tijdens onze vakantie dat kan ik nu niet echt als een straf aanzien … koken blijft voor mij iets wat niet onder de noemer werken valt, wel onder ontspannen en genieten. Echter de speciallekes laat ik 4 dagen thuis, het zal zeer basic basic en omdat we aan de zee zitten zal een “tomate crevette” met verse garnalen zeker niet ontbreken. Nog op de planning staat een slaatje met kip ananas, taco’s met gehakt en waarschijnlijk ook deze Mediterraanse pasta met tonijn, paprika, olijven en kappertjes. Klaar in ongeveer 20min, niet al te veel ingredienten (de dressing kan op voorhand thuis al gemaakt worden) en natuurlijk lekker lekker … het perfecte vakantie receptuur!

pasta tonijn-1

Ingrediënten (4 personen)

  • 250gr tonijn (uit blik)
  • 400gr pasta
  • 3 lente-uitjes (fijngesneden)
  • 40gr kappertjes
  • 100gr Kalamata olijven (grof gehakt)
  • 3 a 4 geroosterde paprika’s (bokaaltje)

Ingrediënten dressing

  • 60ml citroensap
  • 60ml olijfolie
  • 1 teentje look
  • Snuifje cayennepeper
  • Zout

Bereidingswijze

Kook de pasta gaar zoals vermeldt op de verpakking.
Ondertussen kan je lente-uitjes fijnsnijden alsook de olijven grof hakken en de paprika’s in blokjes snijden.
Als de pasta gaar is, giet af en doe de pasta in een mengkom.
Doe hierbij de fijngesneden lente-ui, olijven, blokjes paprika en kappertjes. Zet even opzij.

Meng alle ingredienten van de dressingen. Mix goed en giet naar smaak over de pasta. Meng goed.
Serveer de pasta lauw of koud.

Smakelijk!

pasta tonijn-1

Permanente koppeling naar dit artikel: http://elienscuisine.be/recepten/hoofdgerechten/mediterraanse-pasta-met-tonijn-paprika-olijven-en-kappertjes/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag deze HTML-tags en attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>


(verplicht)