Kool tabouleh met kip en sinaasappel

kool tabouleh met kip en sinaasappel

Elke eerste donderdag kijk ik uit naar de moment dat de Libelle Lekker in onze brievenbus zit. In de namiddag hou ik  gegarandeerd een uurtje rust … ik kruip in de zetel samen met de woefie, een tas koffie en mijn Libelle Lekker. Een uurtje volop inspiratie opdoen voor nieuwe receptje uit te testen.
Deze tabouleh met kip en sinaasappel stond vorige maand in het maandblad, alleen al door de prachtige kleuren van het gerechtje sprong het meteen in het oog.

kool tabouleh met kip en sinaasappel

Omdat ik nog een halve bloemkool in de koelkast had liggen, heb ik deze ook nog even toegevoegd om er een echte kool tabouleh van te maken.
Het is een receptje met heel simpele ingredienten, je hebt er weinig werk aan en klaar in ongeveer 45min.
kool tabouleh met kip en sinaasappel

Een tip voor de rode kool > probeer rode kool te kopen die al fijn gesneden is dat bespaart je tijd en je hoeft geen hele kool te lijf te gaan.

Ingrediënten kool tabouleh (4 personen)

  • 1/2 bloemkool
  • 1/4 rode kool
  • 100gr rijst, couscous, quinoa (ik gebruikte Bosto mix met rijst, quinoa en spelt)
  • 2el citroensap
  • Peper en zout
  • Olijfolie

Ingrediënten overige

  • 4 kipfilets
  • 3el balsamicoazijn
  • 3el honing
  • 1 teentje look (fijngehakt)
  • 2 sinaasappels
  • Zout
  • Olijfolie

Bereidingswijze kip

Begin met de marinade van de kip.
Meng hiervoor de balsamicoazijn met de honing, fijngehakte look, 3el olijfolie en een snuifje zout.
Overgiet de marinade over de kip en laat ongeveer 10min of langer intrekken.
(ondertussen kan je aan de tabouleh beginnen)

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Leg de kipfilets in een ovenschaal en overgiet een beetje met de marinade.
Bak de kip gaar in de oven (ongeveer 20 a 25min). Indien mogelijk, probeer tijdens het bakken de kip een paar keer te overgieten met de jus in de ovenschaal.

Haal uit de oven en snij in dikke plakken.

Bereidingswijze tabouleh

Kook de rijst, quinoa of couscous gaar zoals op de verpakking. Giet af en laat iets afkoelen.

Doe de roosjes van de bloemkool in een blender samen met de rode kool en maal tot een fijne korrel (ter grootte van  couscous).
Meng deze kool tabouleh met de afgekoelde rijst/quinoa/couscous. Breng op smaak met citroensap en een beetje olijfolie en kruid met peper en zout.

Snij de sinaasappels a vif.

Schep de tabouleh op de borden, leg hierop de plakjes kip en werk af met enkele schijfjes sinaasappel

Smakelijk !!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Wij gebruiken Google Analytics

Om de website beter op de bezoekers af te stemmen en gebruiksvriendelijker te maken maakt Eliens Cuisine gebruik van Google Analytics, een webanalyseservice die wordt aangeboden door Google Inc. (“Google”). Google Analytics maakt gebruik van cookies om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door de cookie gegenereerde informatie over het gebruik van de website (met inbegrip van het IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google is aangesloten bij ‘Safe Harbour-principles’. Je kunt Google Analytics tracking toestaan, of niet. Als je het niet toestaat, kan je verder Eliens Cuisine gebruiken, zonder dat er data wordt opgestuurd naar Google Analytics.