Makkelijk, op voorhand klaar te maken, voedzaam en gezond … het soort recepten waar ik van hou. Dit gehaktbrood met quinoa voldoet helemaal aan bovenstaande kenmerken. Ik ben iemand die van voorbereiding houdt. De gerechten die op maandag en dinsdag hier op tafel komen zijn meestal op zondag al voorbereid of klaargemaakt. Na een drukke werkdag hoef ik dan gewoon enkele sneetjes van dit gehaktbrood op te warmen, voetjes onder tafel en rustig uitbollen.
Omdat dit gehaktbrood al quinoa en paprika bevat hoef je niet perse nog extra groenten of aardappelen klaar te maken, ik serveer er gewoon een salade bij.
Ingrediënten (4 personen)
- 600gr kipgehakt
- 250gr gekookte quinoa
- 1 ui
- 1 teentje look
- 1 gele paprika
- 1 rode paprika
- een bosje peterselie
- peper en zout
- Olijfolie
Bereidingswijze
Kook de quinoa ruim op voorhand zodat hij kan opdrogen. De quinoa dient echt droog te zijn, als deze te nat is dan zal het gehaktbrood te vochtig worden.
Verwarm de oven voor op 190 graden.
Vet een cakevorm in met een beetje olie. Leg op de bodem van de vorm bakpapier.
Pel de ui en look en hak fijn.
Verwijder de zaadlijsten en zaadjes van de paprika en snij in kleine blokjes.
Hak de peterselie fijn.
Doe de ui, look, paprika en peterselie in een ruime mengkom. Doe hierbij het gehakt en de gekookte quinoa. Meng goed en kruid met peper en zout.
Schep dit mengsel in de ingevette cakevorm en druk goed aan.
Bak het gehaktbrood ongeveer 60min in de oven tot hij gaar is.
**
Haal het gare gehaktbrood uit de oven, en laat even afkoelen.
Snij de kanten los en ontvorm het vleesbrood.
Snij sneetjes van het gehaktbrood en serveer warm met simpele gekookte aardappelen of met een salade.
Smakelijk !