Hoe vaak ik al bij Fnac bij de boeken van Donna Hay heb gestaan, is ondertussen ontelbaar geworden. Haar boeken en recepten hebben mij altijd al aangesproken. De foto’s van haar gerechten zien er allemaal zo smakelijk uit, je kan niet beslissen welk recept eerst te uit te proberen. En toch, heb ik nog geen enkel boek van haar in mijn collectie. Reden is waarschijnlijk dat haar boeken iets duurder zijn en vooral heel groot! Ze zouden natuurlijk ook kunnen dienen als pronkstuk op mijn salontafel 🙂
Toen ik overlaatst in de bibliotheek was, kon ik het niet laten om langs de kookboeken te passeren… En daar stonden ze … de 3 kookboeken van de populaire Australische die ik altijd bij Fnac in mijn handen heb … Deze kon ik onmogelijk laten staan dus lenen maar!
Dit gerechtje met kip en halloumi is een van de receptjes uit haar boek “seizoenskookboek”. Je kan deze lekkere satés serveren als hapje of met wat sla en wrap.
Shoptip halloumi > deze kan je vinden bij Colruyt, Delhaize en Albert Heijn
Ingrediënten (4 personen)
- 4 kipfilets
- 500gr halloumi
- 1 teentje look
- 2 citroenen
- Peper en zout
- Olijfolie
Bereidingswijze
Snij de kipfilets in kleinere stukjes en de halloumi in blokjes van ongeveer 1,5 a 2cm.
Doe de blokjes kip en halloumi in een kom.
Voeg 2el olijfolie, de zeste van 1 citroen toe en 60ml citroensap toe.
Kruid met peper en zout. Meng alles voorzichtig. Dek de kom af en laat 30min marineren in de koelkast.
Rijg de gemarineerde stukjes kip en halloumi op een satestokje. Ik heb steeds 2 blokjes halloumi en 2 blokjes kip gebruikt.
Verhit een grillpan of gewone pan (of eventueel de BBQ)
Bak de sates tot de kip gaar is.
Serveer de sates als hapje of met sla en een wrap.