Kalkoenfilet met puree en chips van pastinaak

Pastinaakpuree chips vlees-1

Met pastinaak en kip heb je al vlug mijn aandacht, als ik dan nog de woorden “makkelijk” en een “handvol aan ingredienten” hoor dan ben ik één en al oor.
Vorige week stond Njam op de achtergrond en ik was aandachtig receptjes aan het uittypen. Die aandacht verdween meteen toen ik Jan Tournier dit gerechtje zag maken. Het zag er zo heerlijk simpel uit dus ik kon het niet laten om het zelf te maken.

Pastinaakpuree chips vlees-1

En het was helemaal niet overdreven op TV, het is echt super easy en vooral kei lekker. Het receptje bestaat uit slechts een handvol ingredienten en toch is dit een smaakbommetje. Je hebt de romige pastinaakpuree die heel puur blijft, een mals stukje kalkoenfilet en afgewerkt met crispy pastinaakchips.

Pastinaakpuree chips vlees-1Pastinaakpuree chips vlees-1

Tip > ik gebruikte kalkoenfilet maar je kan natuurlijk ook kip of een mals stukje kalfsvlees gebruiken.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 3 grote pastinaken
  • 2 kalkoenfilets
  • scheutje melk
  • Zonnebloemolie
  • Olijfolie
  • Peper en zout

Pastinaakpuree chips vlees-1

Bereidingswijze Karamelsaus

Schil 2 pastinaken en snij in blokjes.
Breng water aan de kook en kook hierin de blokjes pastinaak gaar.

Schil ondertussen de derde pastinaak.
Snij met behulp van een dunschiller, dunne sliertjes van de pastinaak.
Verhit een ruime bodem zonnebloemolie in een hoge pan of kookpot.
Eenmaal goed heet, bak hierin de slierten pastinaak mooi goudbruin. Je kan dit best in porties bakken. Schep voorzichtig de krokante goudbruine chips uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier, bestrooi direct met zout.

Giet de gare pastinaak af en blend samen met een scheutje melk tot een mooie gladde puree.
Breng op smaak met peper en zout.
Hou even warm

Bak de kalkoenfilets mooi goudbruin in een pan met een scheutje olijfolie.

Schep de pastinaakpuree op de borden, leg hierop de gebakken kalkoenfilet en werk af met de chips.

Serveer direct.

Pastinaakpuree chips vlees-1Tip > je kan eventueel nog een paar aardappelen samen met de pastinaak koken voor de puree.

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Wij gebruiken Google Analytics

Om de website beter op de bezoekers af te stemmen en gebruiksvriendelijker te maken maakt Eliens Cuisine gebruik van Google Analytics, een webanalyseservice die wordt aangeboden door Google Inc. (“Google”). Google Analytics maakt gebruik van cookies om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door de cookie gegenereerde informatie over het gebruik van de website (met inbegrip van het IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google is aangesloten bij ‘Safe Harbour-principles’. Je kunt Google Analytics tracking toestaan, of niet. Als je het niet toestaat, kan je verder Eliens Cuisine gebruiken, zonder dat er data wordt opgestuurd naar Google Analytics.