Met pastinaak en kip heb je al vlug mijn aandacht, als ik dan nog de woorden “makkelijk” en een “handvol aan ingredienten” hoor dan ben ik één en al oor.
Vorige week stond Njam op de achtergrond en ik was aandachtig receptjes aan het uittypen. Die aandacht verdween meteen toen ik Jan Tournier dit gerechtje zag maken. Het zag er zo heerlijk simpel uit dus ik kon het niet laten om het zelf te maken.
En het was helemaal niet overdreven op TV, het is echt super easy en vooral kei lekker. Het receptje bestaat uit slechts een handvol ingredienten en toch is dit een smaakbommetje. Je hebt de romige pastinaakpuree die heel puur blijft, een mals stukje kalkoenfilet en afgewerkt met crispy pastinaakchips.
Tip > ik gebruikte kalkoenfilet maar je kan natuurlijk ook kip of een mals stukje kalfsvlees gebruiken.
Ingrediënten voor 2 personen
- 3 grote pastinaken
- 2 kalkoenfilets
- scheutje melk
- Zonnebloemolie
- Olijfolie
- Peper en zout
Bereidingswijze Karamelsaus
Schil 2 pastinaken en snij in blokjes.
Breng water aan de kook en kook hierin de blokjes pastinaak gaar.
Schil ondertussen de derde pastinaak.
Snij met behulp van een dunschiller, dunne sliertjes van de pastinaak.
Verhit een ruime bodem zonnebloemolie in een hoge pan of kookpot.
Eenmaal goed heet, bak hierin de slierten pastinaak mooi goudbruin. Je kan dit best in porties bakken. Schep voorzichtig de krokante goudbruine chips uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier, bestrooi direct met zout.
Giet de gare pastinaak af en blend samen met een scheutje melk tot een mooie gladde puree.
Breng op smaak met peper en zout.
Hou even warm
Bak de kalkoenfilets mooi goudbruin in een pan met een scheutje olijfolie.
Schep de pastinaakpuree op de borden, leg hierop de gebakken kalkoenfilet en werk af met de chips.
Serveer direct.
Tip > je kan eventueel nog een paar aardappelen samen met de pastinaak koken voor de puree.