Vrijdag = visdag … vroeger stond er bijna elke vrijdag vis op tafel. Waarom visdag op vrijdag? Heel simpel … elke vrijdag is er een markt in Herentals met een heleboel viskramen met verse vis. Mijn favoriete vis van toen is nu nog altijd mijn favorietje nl. kabeljauw. Aangezien dit niet de goedkoopste vis is, staat hij niet zo vaak op tafel bij ons. Wanneer hij wel op het menu staat wil ik hem wel als een toppertje bereiden en dat is dit gerecht helemaal zonder al te lang te hoeven voorbereiden of koken.
Ingrediënten (4 personen )
- 4 stukjes kabeljauwhaasje of filet
- 40gr panko
- 1 teentje look
- enkele blaadjes peterselie
- enkele takjes bieslook
- 1 citroen (zeste)
- Olijfolie
- Zout en peper
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 180graden.
Vet de bodem van een ovenschotel in met olijfolie.
Hak de peterselie, bieslook en look fijn. Meng met de panko.
Voeg hierbij ongeveer 1el fijngehakte citroenzeste.
Kruid de mengeling met peper en zout.
Giet hierbij ongeveer 3 a 4el olijfolie en roer even goed door.
Leg de kabeljauwhaasjes/ filets in de ovenschaal.
Verdeel het pankomengsel over de stukjes vis.
Zet in de oven en bak de vis gaar in ongeveer 20 a 25min.
Serveer met rijst of kruidige aardappeltjes.
Smakelijk !!!